Potvrđena trenerska križaljka omladinskog pogona za narednu sezonu, Rudar ima četiri nova trenera

Nogometni klub Rudar je sinoć održao finalni sastanak trenera omladinskog pogona na kojem je i prezentirana trenerska križaljka za narednu sezonu. Trenerski kadar je podosta pomlađen.

Naime, klub je od sinoć jači za četiri trenera mlađe generacije. Sanjin Vozila preuzima brigu o najmlađim vratima, od selekcije U9 do U13 dok je već obznanjeno kako će U9 selekciju preuzeti Valentino Stepčić. Robi Černjul postaje trener U10 selekcije, a Antonio Stepčić preuzima vođenje U11 selekcije.

Kad su u pitanju starije generacije, Robi Čalović će biti trener U12 kategorije, Dario Milevoj U13, Elvis Uravić U14, a Dean Načinović U15. Kadete će i u narednoj sezoni voditi Dragan Načinović, a novi trener juniora je Roberto Paliska.

„Iza nas je psihološki nedvojbeno najteža sezona za omladinski pogon otkako sam ovdje. Druga sezona puna neizvjesnosti kad je u pitanju igranje, treninzi, samoizolacije i slično, vidljivo je sve trenere izmorila, ali uspjeli smo doći do kraja s velikim uspjehom i s više od 200 članova“, rekao je na početku dopredsjednik kluba zadužen za omladinski pogon Mauricio Kožljan pa dovršio:

„Pomlađivanje trenerskog kadra je proces koji je bio nužan, prije ili kasnije. Činjenica je da smo ovog ljeta birali trenere, odnosno prije svega ljude, koji su dosad pokazali afinitet prema tom poslu, a mi ćemo im pomoći u daljnjem školovanju i poticati ih. Siguran sam da smo u Valentinu, Robiju, Antoniju i Sanjinu dobili ozbiljne radnike i uvjeren sam da će uživati u radu s klincima“, poručio je za kraj Kožljan.

Načelno je dogovoreno da trenažni procesi omladinaca započinju prvim danima kolovoza.

Updated: 06/07/2021 — 10:51