Dan Rudara

2015

rudar turnir 1Na gradskom stadionu u Labinu 1. ožujka održan je U9 turnir Labinska republika na kojem je nastupilo šest selekcija sa Labinštine. Najbolji su bili mali nogometaši iz Jedinstva Omladinac iz Nedešćine koji su u finalu 1:0 pobijedili Rudar. U utakmici za 3. mjesto ekipa Rabac 1 je pobijedila NK Potpićan Učka 72 rezultatom 3:2.

Finalna utakmica pružila je najviše zanimljivosti, jer je obilovala prigodama na jednoj i drugoj strani, ali i nepreciznim završecima akcija. Jedini gol postignut je iz prekida, nespretnom reakcijom labinskih mališana, odnosno autogolom. Pokušali su dječaci Rudara na sve načine doći do poravnanja pa možda i pobijediti, ali im to nije uspjelo, tako da su mališani iz Nedešćine na kraju zasluženo podignuli pobjednički pehar.

Svim momčadima je tijekom turnira bila osigurana hrana i piće, a na kraju turnira dodijeljene su i prigodne medalje svim učesnicima turnira koje su uručili, Sergio Štemberga, legenda NK Rudara, šef struke omladinskog pogona NK Rudar Dario Milevoj te Franko Čupić, jedan od trenera u Rudarovoj školi nogometa.

Drugu godinu zaredom NK Rudar ovim turnirom obilježava ovaj veliki dan za Labinštinu, te dobiva  pohvale za organizaciju od svih učesnika. Plan je da se ovaj turnir uvrsti u klupski kalendar događanja i za 2016. godinu te ga proširiti i na klubove izvan države.

Turnir je otvorio Josip Štemberga, predsjednik Odbora za sport Gradskog vijeća Labina, koji se je obratio svim prisutnim gledateljima i učesnicima turnira s par riječi o povijesti rudarenja na Labinštini, posebice o ustanku labinskih rudara 1921. godine.

Rezultati:
Rudar 1– Rabac 2  5:0
Rudar 2 – Rabac 1 0:7
Rudar 1– Potpićan Učka 72 2:0
Jedinstvo Omladinac - Rudar 2 7:0
Rabac 2  - Potpićan Učka 72  0:4
Rabac 1 - Jedinstvo Omladinac 0:3
za 5. mjesto: NK Rudar 2 – NK Rabac 2 3:2
za 3. mjesto: NK Potpićan Učka 72 –NK  Rabac 1 2:3
Finale: NK Rudar 1 – NK Jedinstvo Omladinac 0:1