Paulo Blažina potpisao za Rudar

Paulo Blažina, 22-godišnji ambiciozni vratar, ponikao u Rudaru, vraća se nakon tri godine u zeleničku svlačionicu. Nakon dvije na novigradskom Lacu, gdje je uglavnom bio pričuva nedodirljivom Robertu Nicolettiu, prošlu je bio prvi vratar županijskog prvoligaša Jedinstvo Omladinca iz Nedešćine.

U svakom slučaju Labinjani su ovim angažmanom „podebljali“ konkurenciju na vratima, gdje imaju vjerojatno najperspektivniju trojku u ligi. Naime, „Kovarima“ je već pristupio talentirani Tony Macan, a od ozljede se u potpunosti oporavio Nino Basanić, koji je već u lanjskoj završnici uspješno debitirao za seniorsku momčad.

O povratku u svoj Labin, Blažina kaže: „Želja mi se na što ozbiljnijoj razini baviti nogometom i zbog toga sam sretan što sam ponovno u Rudaru. Maksimalno sam posvećen i nadam se da ću pomoći klubu u narednoj sezoni.”

„Kamenčić po kamenčić“ u Zelenicama slažu igrački mozaik za slijedeću sezonu. Svoj ostanak je potvrdio i iskusni dvojac Toni Rudan i Adnan Hasanbegović, a u tijeku su završni razgovori sa duom Tino Licul i Gabriel Golja, kod kojih je otegotna okolnost angažman na riječkim fakultetima, što u Zelenicama kane riješiti u suradnji sa Orijentom 1919, koji bi im omogućio treninge tijekom tjedna na Krimeji.

Do utorka se očekuje odgovor, još jednog aktualnog Nedešćana, Josipa Maksenčuka, te preostalih igrača iz lanjskog kadra koji se još nisu izjasnili. Predsjednik Zalihić očekuje ostanak većine, nakon čega će, u suradnji sa sportskim direktorom Josipovićem i trenerom Škerjancem,  poraditi na definiranju konačnog kadra. Prema njegovim riječima, poučeni lanjskim iskustvom, kad je velika konkurencija prouzročila malu minutažu i nezadovoljstvo mnogih, Labinjani ove sezone sigurno neće prelaziti broj od 20 prvotimaca.

Updated: 04/07/2021 — 14:08