Legendarni bivši igrač Rijeke i Dinama Zoran Škerjanc novi je trener labinskog Rudara!

Rudar ima novog trenera. Sinoć je u prostorijama kluba dogovoren dolazak Zorana Škerjanca, 56-godišnjeg stratega koji je donedavno bio trener Vinodola i Opatije.

Stariji ga se sjećaju kao fantastičnog igrača koji je od 1982. do 1988. nosio dres Rijeke u kojoj je skupio 92 nastupa nakon čega prelazi u zagrebački Dinamo. Godinu i pol te 53 nastupa kasnije stiže poziv od španjolskog Recreativa nakon kojeg Škerjanc odlazi u francuski Orleans.

Godine 1992. vraća se u Hrvatsku pa jednu sezonu igra za Rijeku, a dvije za Pazinku nakon čega odlazi godinu u njemačku treću ligu u Gottingen da bi karijeru okončao u Prvoj B HNL igrajući za NK Slavoniju.

Trenerskim poslom bavi se dugi niz godina, vlasnik je UEFA PRO licence, a osim Vinodola i Opatije nedavno, vodio je i kadete Pomorca 1921, juniore Krka te Ogulin, a radio je i u HNK Rijeka, između ostalog i kao trener juniora.

Od 2016. do 2020. godine radio je na Bliskom istoku, u Saudijskoj Arabiji i Kuvajtu. Sportski direktor Rudara Nedjeljko Josipović nije krio zadovoljstvo:

„Radi se o igračkoj legendi Rijeke i Dinama te nam treba biti čast što je Zoran postao trener našeg kluba. Raspitali smo se, radi se o osobi izrazito kvalitetnih karakternih vrlina, a to je bilo primarno važno. I u pregovorima se iskazao mirnoćom i korektnošću na čemu mu zahvaljujem. Sretno!“, poručio je kratko Josipović. Prvi intervju s novim trenerom Škerjancem očekuje se narednog tjedna.

Predsjednik Rudara Remzo Zalihić, kratko je prokomentirao imenovanje novog trenera: „Nogometni životopis mu je impresivan. Konzultirao sam Zorana Bogolina, Sanjina Grpca, Valentina Stepčića i još neke kojima vjerujem, a koji su, na ovaj ili onaj način, već surađivali s njim. Nema čovjeka bez mane, ali tri faktora su presudila: nesporno veliki znalac, još veći radnik, a nadasve korektna i poštena osoba, što sam osjetio u sinoćnjem razgovoru.“

Znači li Škerjancovo imenovanje da i nakon 1. srpnja ostajete na čelu kluba i da nema ništa od angažmana Nenada Juretića i Korada Živolića: „Njima su vrata kluba uvijek širom otvorena“, bio je kratak Zalihić, a na naše izravno pitanje da li se javio Mandarić, još kraće zaključio: „Nije još.“

O daljnjim potezima prvi čovjek „Kovara“ kaže: „Sinoć smo sportski direktor Josipović i ja obavili razgovor s većom grupom nogometaša, večeras ćemo sa ostalim, a drugi tjedan s Kurtićem i Rudanom koji su ovaj vikend imali privatne obveze“.

Tko ostaje, a tko dolazi: „Ne opterećujem se time, podvukli smo crtu na prošlu sezonu, upoznati su sa svim detaljima novog pravilnika, sad je na njima da odluče. Znam da neki imaju razno-razne ponude, od Nedešćine do Crikvenice, naša prednost je što nikoga nikad nismo prevarili za jednu lipu. Neki obećavaju brda i doline, mi se istrajno držimo našeg zlatnog pravila, nema pregovaranja i licitiranja. – uzmi ili ostavi ponuđeno.“

I najvažnije, konstrukcija financiranja: „Tim ću se konkretnije baviti u ponedjeljak i utorak. Imam dogovoreni sastanak sa dva velika prijatelja kluba, pa ćemo vidjeti. Jučer sam se čuo sa Igorom Lučićem iz Gas Oila, on je također najavio dolazak. Možda se javi i Mandarić, hahhhah..“, završio je vidno raspoloženi Zalihić.

Updated: 26/06/2021 — 9:28