Završen šesti Trofej Labinskih Rudara – na tronu Olimpija Ljubljana, Rijeka i Dubrava Tim Kabel!

Sinoć su se spustili zastori na šesto izdanje turnira „Trofej Labinskih Rudara“. Saznali smo pobjednike, a nakon završne dodjele, dojmovi se još uvijek nisu ni slegnuli. Spomenimo da su na turniru gostovala 22 kluba iz Hrvatske, Slovenije i Njemačke.

U kategoriji U9 pobjedu su odnijeli nogometaši Olimpije Ljubljane koji su u završnoj skupini bili bolji od drugoplasirane Rijeke, trećeplasiranog Dinama OŠ i svoje druge momčadi iz Ljubljane.

U konkurenciji U11 suvereno je do naslova došla momčad Rijeke, pobijedivši u finalu Donji Miholjac. Na trećem mjestu okončali su mladi nogometaši Zmaja iz Makarske, a na četvrtom Pomorac 1921 iz Kostrene.

Najstarija kategorija razveselila je i domaće simpatizere. Naime, fenomenalna Dubrava Tim Kabel zasluženo je odnijela naslov prvaka, ali je u finalu morala biti bolja od U13 momčadi Rudara koja je odigrala odličan turnir. Na trećem mjestu ponovno Makarani, a na četvrtom su završili momci iz Donjeg Miholjca.

Spomenimo da su prije završne podjele pehara, podijeljene i plakete u zahvalu četirima osobama koje su pomogle razvoju turnira svojim savjetima i iskustvom, a to su Vladan Rašula, Dejan Pečar, Petar Talajić i Darko Šantek.

Iako je Grad Labin oduvijek podrška ovom turniru, prvi je put na dodjelu stigao, usprkos baš nezahvalnom terminu, i gradonačelnik Valter Glavičić koji je podijelio pehare u U13 kategoriji te održao kratki govor.

Također, podjelu pehara uveličali su svojim prisustvom i Valentino Stepčić te Manuel Pamić, dva nekadašnja prvoligaška igrača kojima se klub zahvaljuje na izdvojenom vremenu, kao i gradonačelniku.

„Kako smo i rekli na završnoj podjeli, najveća sreća ovakvih turnira je kad on završi bez ozbiljnije ozljede, s toliko osmijeha i dobrih raspoloženja. Energija je bila strašno pozitivna i još se izraženije ove godine vidjelo koliko je djeci, a i nama odraslima, potrebna ugodna sportska socijalizacija i pozitivna energija. Čestitam pobjednicima te zahvaljujem svim sudionicima što su pratili naša pravila i mjere koje smo morali donijeti kako bi se turnir uopće održao“, rekao je Mauricio Kožljan, direktor turnira, a onda je krenuo u salvu zahvala:

„Da bi se ovakav turnir održao, mora postojati tim. Krenuli smo u dvoje, danas organizacijski odbor broji preko 15 ljudi. Ovo je sad već ozbiljan projekt i prekrasna priča koja zabavi djecu, a ujedno i promovira naš Rabac i Labin. Hvala svima koji su dali svoj doprinos, od naših pionira i kadeta koji su nam pomagali do svih članova organizacijskog odbora. Također, zahvala Gradu Labinu i Turističkoj zajednici na potpori, hvala i Siniši Verbancu, tajniku Sportske zajednice Grada Labina. Iza ovog turnira stoji veliki jednogodišnji rad, ali moramo priznati i kako smo na sjajnoj lokaciji, odnosno kako imamo veliki support odgovornih ljudi. Hvala i ljudima u turističkom resortu Maslinica“, kaže Kožljan pa najavljuje:

„Inače su to floskule, ali mi doslovno danas, dan nakon turnira, zapisujemo greške koje smo uvidjeli u protekla četiri dana i krećemo u njihovo ispravljanje. Kako bi turnir izgledao ovako, potrebno je konstantno raditi na njemu otprilike 350 dana, pa 10 dana užurbano da bi posljednjih pet dana bilo na rubu izdržljivosti. Ali, kada vidiš da to sve ima smisla, tada nam je srce ispunjeno kao danas. Nadamo se da je pandemija iza nas, odnosno da će biti na sljedećem izdanju, a u tom slučaju – jedva čekamo sedmi Trofej Labinskih Rudara“, poručio je Kožljan.

FOTOGALERIJA

Updated: 22/06/2021 — 10:14