ORANICA | Uništen travnjak labinskog gradskog stadiona

Iako su uvjerljivo najmasovnija sportska udruga u Labinu, nogometaši Rudara rade u najlošijim uvjetima. Klub se trenutno natječe u deset (10) uzrasnih kategorija, a od slijedeće jeseni planiraju uključiti i Rudar II u natjecanje Prve županijske nogometne lige Istra.

Probleme „Kovara“ dodatno je pojačala kiša koja u Labinu gotovo neprekidno pada već četrdesetak dana. Klupski čelnici su bili pravi mađioničari i uskladili raspored utakmica kako bi sve bile odigrane. Činilo se da će uspjeti čak i teren očuvati, no nakon subotnje utakmice seniora, nedjelja je bila pogubna.

Najprije su na teren išli mlađi i stariji pioniri protiv Orijenta 1919, a potom kadeti i juniori protiv Grobničana. Rezultat, po pitanju terena, možete vidjeti u galeriji. No barem je skor na terenu bio povoljniji, „Kovari“ su zabilježili dvije pobjede, remi i poraz.

U svakom slučaju još jednom se pokazalo da Rudar ne može valjano egzistirati bez terena s umjetnom travom. Hoće li se stvari po tom pitanju pokrenuti na bolje, nakon što dogodine bude zgotovljen projekt stadiona s umjetnom travom na Vinežu, za što će novac, od dvjestotinjak tisuća kuna, biti osiguran u proračunu za 2020., pokazati će proračun za 2021.

Jedno je sigurno, nogometaši svojim rezultatima i masovnošću zaslužuju barem približno jednak tretman po pitanju infrastrukture sa ostalim u Labinu, koji su u ovom trenutku miljama ispred njih.

FOTOGALERIJA

Updated: 25/11/2019 — 17:40