Dvojac odstranjen iz kadra, Zalihić: Čvrsto stojim iza Peruška

Iako je to očito trebala ostati interna stvar, nervoza, koja je kulminirala uslijed slabijih rezultata u zadnje vrijeme, izbacila je na površinu „prljavo rublje“. Rudar je protiv Maksimira propustio veliku priliku uzeti bod(ove), iako je u Zagreb otputovao bez ravno šest nogometaša iz udarne postave, svatko ima svoje opravdanje (Juričić, Mehić, Jašarević, Maksenčuk, Kurtić i Šurković).

Kriza odnosa kulminirala je prije jučerašnjeg treninga kad je trener Peruško odstranio iz momčadi Edisa Kurtića i Ermina Jašarevića. Tek sad se saznalo da je, nezadovoljan jer je zamijenjen protiv Kurilovca, već u subotu svlačionicu samoinicijativno napustio i mlađahni Josip Maksenčuk, sa znakovitom porukom: „Ja ili Peruško“.

U ovakvo turbulentnim okolnostima nitko u klubu ne želi izlaziti u javnost i u, tako i tako, „zapaljivom ozračju“ igrati se „benzinom i šibicama“. Očito previše je sujetnih pojedinaca u zeleničkim odajama kojima svaka dlaka smeta (a poznato je što kaže narodna poslovica na tu temu), pa je mudrije šutjeti nego dolijevati „ulje na vatru“.

Prije subotnjeg treninga predsjednik Zalihić će ponovno posjetiti „zelenocrnu“ svlačionicu. No, ni on prije svoje „audijencije“ nije bio posebno rječit: „Preko tim menadžera Josipovića sam zatražio da me svih 22 igrača čeka u opremi, dakle spremni za trening. Tko ne dođe, sam je sebe otpisao. Imam im dosta toga za reći, ali to nije za javnost. Mogu samo poručiti da će Peruško ostati sigurno na klupi do kraja prvenstva.“

Updated: 11/05/2018 — 15:16