Trener Zoran Peruško: Zar zaista mislite da sam toliki idiot da bih suspendirao bilo koga u ovoj situaciji bez valjanog razloga?!

Trener Zoran Peruško

Prije večerašnjeg sastanka trener Rudara Zoran Peruško dao je svoje viđenje događanja oko kluba, obzirom da ga preostali mediji nisu kontaktirali, a pisali o njemu zaista svašta. Pulski trener započinje rezolutno:

“Previše se tinte prolilo jučer, uzburkala se javnost bez ijednog opravdanog razloga. Čak je išlo toliko daleko da je jedan od suspendiranih (ili netko njemu blizak) iskoristio lokalni portal kao svoj oglasnik i borbu za neku njegovu “pravdu”. Nikome nemam namjeru pojašnjavati ni danas, ni sutra, niti ikada, zbog čega je ova trojka suspendirana. Oni jako dobro to znaju, kao što znaju i svi ostali stanovnici svlačionice“, kaže Peruško pa postavlja pitanje:

„Pa da li Vi zaista mislite da sam toliki idiot da bih suspendirao bilo kojeg igrača u ovoj delikatnoj situaciji da za to nisam imao *ebeno dobar razlog kojega su mi ova trojica dala svojim ponašanjem i odnosom prema Klubu, obavezama i suigračima? Nadalje, poštujem činjenicu da je Rudar klub u kojem su odrasli, poštujem njihov doprinos kojega su davali Rudaru. I? Živjeti će na kreditima? Ne. Kod mene neće. Dok sam ja tu neće. Bilo to još jedan sat, jedan dan, jedan tjedan, jedan mjesec ili jednu godinu. Mene jedno sutra ne bude u klubu, ali Rudar je institucija koju treba poštovati, i ako želim da me po nečem pamti svlačionica je pravednost, a ne da me nekolicina obožava jer misle da ću im dopustiti da budu nedodirljivi, a da ostali, onaj pošteni, radišni dio svlačionice budu taoci nekolicine. E to neće moći!”

Mjesta za pomirenje ima, iako ne mnogo: „Ja sam spreman minimalno, ali naglašavam riječ minimalno, moderirati svoju odluku, ali tek, kad i ako vidim da je svlačionica prihvatila iskrenu ispriku. Kada? Za pet, osam, mjesec dana ili nikad. Spreman sam čak i progutati ono što treba, ali ne po cijenu narušavanja odnosa u svlačionici da bi mi imali bolju obranu u nedjelju, pa na sljedeća dva gostovanja u Zagrebu primili deset komada. Nema između, ili si s nama, ili nisi. Dosta je bilo guranja problema pod tepih, nije da se ovo dogodilo prvi put u Rudaru. Rješavati problem na način da ponavljamo iste odluke i očekujemo drukčiji ishod je definicija ludila.“

Što se tiče kompletne situacije, Peruško komentira: „Nisam još u karijeri imao toliku ambiciju kao pred dolazak u Rudar. Dolaskom u Klub, preuzeo sam odgovornost. Odgovornost zaštititi dignitet Kluba i odluka o suspenziji trojke je upravo to. Preuzeo sam i obavezu. Zadržati Klub u ovom rangu natjecanja. I to ćemo pokušati svim snagama. I uspjeti ćemo, nauštrb svih onih u okruženju, oko Kluba, koji se kunu u vjernost prema Klubu, a u nedjelju će vjerojatno biti razočarani, kad ostvarimo pozitivan rezultat. Ako i ne uspijemo pasti ćemo kao muškarci, a ne kao kukavice. Ponavljam, Peruško će otići, prije ili kasnije, ali ti će problemi, kao i što su dosad bili, ostati veliki uteg nogometnom klubu, ukoliko ih sad ne riješimo.”

Za kraj, Peruško je optimističan: „Rekao sam dečkima u svlačionici, mogu i Vama. Sve po čemu želim da me se pamti je pravednost. Na kraju ispada da sam ja nekoga odstranio jer mi se ne sviđa. Jednostavno, da bi se ostalo u ligi, uz kvalitetu, mora pravi biti i pristup obavezama, kako treninzima, tako i utakmicama. Siguran sam da će u nedjelju to moji dečki pokazati.“

Updated: 12/05/2018 — 11:30