Poraz kod Maksimira, Kovari uzorno požrtvovni, u nadoknadi nedosuđen nedvojbeni jedanaesterac

Iako je svaki poraz neugodan, nakon današnjeg ipak postoji opravdana nada da je pred Kovarima ljepše vrijeme. Naime, prorijeđena momčad Rudara danas je u svojim dresovima imala požrtvovne mladiće kojima je za bod nedostajalo malo sportske sreće i neutralnost pri nekim odlukama arbitra Cvijovića. Posebno boli nedosuđeni jedanaesterac u nadoknadi za kojeg su i domaći rekli kako nije sporan.

U sedmoj minuti srušen je Dino Radetić u šesnaestercu domaćih, a Ivan Macan pogađa za 0:1 Rudara. Ipak, do predaha dojučerašnji napadač Krka, Josip Zec, poravnava rezultat na 1:1. Isti igrač četiri minute prije kraja susreta pogađa i za 2:1.

A onda, teško je oprezno opisati što se događalo. Najprije je Luka Spudić, domaći vratar udario napadača gostiju Macana i pocrvenio, da bi u sljedećem napadu Fejzić poslao loptu za Macana, a igrač domaćina loptu namjerno zaustavio rukom na što nije reagirao glavni sudac Cvijović.


ZAGREB – SC Oboj – Gledatelja: 100

TREĆA HNL ZAPAD – 28. KOLO – SUDAC: Marko Cvijović (Rijeka)

MAKSIMIR – RUDAR 2:1 (1:1)

Strijelci: 0:1 Macan 7′-11m, 1:1 Zec 30′, 2:1 Zec 86′

Žuti kartoni: Valković, Dragović (Maksimir) Hasanbegović, Bembić, Bilić (Rudar)

Crveni karton: Spudić 90′ (Maksimir, udaranje protivničkog igrača)

MAKSIMIR: Spudić, Valković, Dragović, Žugaj M., Krznar, Nakić (od 58. Žeželj), Glasnović, Drobnak, Zec (od 90. Lukić), Žugaj I., Horvat (od 74. Adžić)
Trener: Goran Gajzler

RUDAR: Pavlić, Bilić, Marić, Perković (od 84. Načinović), Čudić (od 89. Fejzić), Macan, Radetić, Kozić (od 69. Bembić), Licul, Dadić, Hasanbegović
Trener: Zoran Peruško

Updated: 09/05/2018 — 22:11