Eurogol Macana za zlata vrijednu pobjedu u Krapini!

Ivan Macan – čovjek zvan gol

Teško je riječima opisati koliko su važnu pobjedu danas ostvarili nogometaši Rudara! Trener Rudara Zoran Peruško petog je ožujka srušio svojevrsni rekord. Naime, postao je najdugovječniji trener nekog istarskog kluba bez da je odigrao službenu utakmicu. Od njegovog imenovanja 05. prosinca do prve utakmice trebao je čekati više od tri mjeseca, ali čini se da su pripreme odradili izrazito kvalitetno.

Naime, danas su u prvom dijelu mogli rješiti pitanje pobjednika susreta protiv Zagorca. U desetoj minuti je Jašarević pucao preko gola, a u 20. Perković da bi u 23. minuti Ranogajec obranio prvi “zicer”, Macanu, a u 34. još u izglednijoj situaciji, udarac Radetića.

Domaćin je u prvih 45 minuta zaprijetio preko Sambola u 26. minuti, ali je Pavlić odbio u korner. Vrlo važan trenutak na utakmici dogodio se u 55. minuti. Hanžić je dobio sjajnu povratnu loptu i kada su svi očekivali da će poentirati, promašio je cijelu loptu i prigoda je otišla u nepovrat.

Sličnu situaciju ima i Lešković u 90., ali njegov udarac odlazi poviše gola. I onda, u drugoj minuti nadoknade, duga lopta na Ivana Macana koji prima loptu prsima leđima okrenut golu, ulazi prema sredini i “trese” suprotne rašlje za veliko slavlje Rudara.


KRAPINA – ŠRC Podgora – Gledatelja: 200

TREĆA HNL ZAPAD – 18. KOLO – SUDAC: Ivan Antunović (Velika Gorica)

ZAGOREC – RUDAR 0:1 (0:0)

Strijelci: 0:1 Macan 90+2′

Žuti kartoni: Kunštek, Sambol, Postonjski (Zagorec) Perković, Jašarević (Rudar)

ZAGOREC: Ranogajec, Lešković, Suntešić, Postonjski, Kunštek, Smrekar, Sambol (od 61. Landripet), Turniški, Poljak, Mlinarić (od 46. Majcenić), Hanžić (od 76. Iskrić)
Trener: Kristijan Mitrečić

RUDAR: Pavlić, Perković (od 65. Čudić), Macan, Juričić, Licul, Radetić, Hasanbegović, Dadić, Kurtić, Maksenčuk (od 90. Marić), Jašarević (od 59. Kozić)

Updated: 10/03/2018 — 18:39