Josipović, Fejzić i Juričić složni i racionalni pred gostovanje u Krapini – ova momčad može mnogo više od trenutne pozicije na ljestvici

Večeras se u prostorijama NK Rudar održala press konferencija na temu početka proljetnog dijela prvenstva. Nažalost, zbog neodgodivih obaveza s današnje konferencije izostao je glavni trener Zoran Peruško, ali su novinari imali od koga doznati sve potrebno.

Prva je riječ uzela klupska legenda Nedjeljko Josipović koji u okviru titule team managera brine o prvoj momčadi kluba: “U subotu, s početkom u 15 sati, na gradskom stadionu u Krapini započinje naša nova polusezona. Kako smo već i obavijestili javnost, ostali smo bez Roberta Černjula, a i od prije smo znali da će oporavak Erika Šurkovića od mononukleoze potrajati nešto duže. Od susreta u Krapini očekujemo dobru igru za koju smo sigurni da dečki mogu prikazati, ali i pozitivan rezultat što bi za nas bio i bod”, na početku je rekao Josipović pa nastavio:

“Zagorec poznajemo, dobra su momčad i organiziran klub. Tu su nas pobijedili 0:3, a realno je moglo biti i obrnuto, da se nismo napromašivali u prvom dijelu te utakmice. Svi znamo da imaju dva vanserijska igrača, Poljaka i Smrekara, ali vjerujem da ova momčad može ostati neporažena u Krapini.”

Nakon toga je na upit novinara o očekivanjima u proljetnom dijelu, odgovorio kapetan seniorske momčadi, Igor Juričić: “Očekujemo napredak na ljestvici, mislim da možemo uzeti više bodova nego u prvom dijelu i nadam se da ćemo nastaviti igrati kao u prvih sedam-osam kola dok nas nisu ozljede osakatile. Nadamo se da se to neće ponoviti, a ako budemo pravi, siguran sam da ova momčad može mnogo više od trenutne pozicije na ljestvici.”

O trenažnom procesu govorio je pomoćni trener Almir Fejzić koji će, ako bude trebalo, i pomoći na zelenom travnjaku: “Odradili smo onoliko koliko su nam uvjeti dozvolili. Trenirali smo i u Martinskom, i u Raši, i na umjetnoj travi iza gola, a najmanje smo bili na travi našeg stadiona. To nam je trenutno sudbina i od toga ne možemo pobjeći. Ipak, i trener Peruško i ja zadovoljni smo angažmanom i atmosferom te vjerujem kako i u Krapini možemo do bodova.”

Za kraj se Josipović zahvalio klubovima NK Jedinstvo Omladinac i NK Raša na susretljivosti po pitanju terena, te pojasnio: “U četvrtoj ligi to zaista nije bio takav problem, jer je tamo mnogo klubova koji su u istoj situaciji, međutim, treća liga je nešto sasvim drugo. O platežnoj moći nema smisla ni govoriti, ali zagrebački klubovi jednostavno imaju kudikamo bolju infrastrukturu. No, iz svoje kože ne možemo – možemo se samo nadati boljim danima po tom pitanju.”

Updated: 08/03/2018 — 23:50