Čupić pred Funtanu: Očekujem tvrdu utakmicu, svjesni smo da neće biti lako

U subotu s početkom u 16:30 na funtanjanskom igralištu sastaju se domaćin i labinski Rudar. U svakakvim su se izdanjima sudarali, a tradicijski Rudar bolje prolazi u tim susretima. Štoviše, u pet prvenstvenih susreta Labinjani nikad nisu izgubili.

Prvi je put, 08. studenog 2014. godine, Rudar porazio Funtanu na njenom terenu 1:4, da bi kasnije u toj sezoni u Labinu bilo 2:1. Sljedeće sezone, odnosno lani u desetom kolu u Funtani bilo 1:1 da bi u 25. kolu bilo 2:1 u Labinu za domaćina. Ove sezone susreli su se u sedmom kolu, a Rudar je pobijedio sa 4:0.

I ta je utakmica, kao i mnoge prije nje napravila veliki „potres“ u istarskoj sportskoj javnosti, a najviše je nezadovoljstva iskazao trener Lajtman koji je odbio pozdraviti kolegu trenera i protivničke igrače po završetku susreta. Nažalost, veznjak plemenitog kova nije razmišljao da u redovima Rudara ima i onih koji su ga do tog trenutka izuzetno cijenili, da ne kažemo i idolizirali.

Za subotnju utakmicu nedostajati će mu veznjak koji bi mu dobro došao u borbi na sredini terena, Luigi Jugovac, dok Franko Čupić ima odmoran kadar obzirom da seniore nije koristio u kup susretu u Vrsaru. Upitali smo labinskog stratega koliko je zadovoljan mini ciklusom domaćih utakmica:

„Zadovoljan sam osvojenim bodovima, nekakav plan je ostvaren. Igrali smo dobro, iako često bez ključnih igrača pa zaista ne mogu zamjeriti igračima ni remi protiv Vinodola kada su uslijedile sve pobjede nakon toga.“ U Funtani su dobro prolazili uvijek, ali Čupić je oprezan: „Očekujem tvrdu utakmicu. Radimo dobro na treninzima i ispravljamo stvari koje nisu na željenoj razini te se nadam da ćemo nastaviti pobjednički niz. Svjesni smo da neće biti lako, što zbog njihove kvalitete, što zbog terena.“ 

Čupić bi nakon dugo vremena mogao koristiti sve svoje igrače, a pod upitnikom je samo Macan, dok Lajtman ne može računati na Luigia Jugovca koji je u proteklom kolu dobio crveni karton.

Updated: 14/04/2017 — 16:28