U9 i U11 selekcije gostovale na turniru “Jan Oblak” u Škofjoj Loki

Najmlađi nogometaši Rudar Trans Euro ovog su vikenda gostovali u slovenskoj Škofjoj Loki na turniru koji nosi naziv poznatog slovenskog vratara „Jan Oblak“. Na turnirima u kategorijama U9 i U11 nastupile su čak po 32 momčadi u svakoj kategoriji, a naši su momci ostvarili lijepi uspjeh – obje su momčadi ušle među 16 najboljih.

U9 su poraženi na kraju od viceprvaka Domžala, a trener Valentino Stepčić na kraju je rekao: „Prekrasan dan, ovakvi turniri su prava stvar za kraj sezone, svi se skupa napunimo pozitivnom energijom, a ja sam osobno presretan zalaganjem i igrom mojih momaka i kraljice. Super su bili i naši gosti iz Rapca koji to više nisu te se moram zahvaliti njihovom treneru Danijelu Maliću na radu – vidi se da su dečki na ispravnom putu. Zahvala roditeljima na podršci, ali i klincima koji su mi bili odlični, s njima mogu i na kraj svijeta, kao što rekao.“

U11 selekcija je nesretno ispala nakon ruleta jedanaesteraca od Triglava koji je na kraju osvojio brončanu medalju, a njihov trener Antonio Stepčić doimao se veoma zadovoljan na koncu turnira i sezone:

„Najprije, velike pohvale mojim nogometašima koji su još jednom osvjetlali obraz labinskog nogometa u ovoj snažnoj konkurenciji, uz veliki broj slovenskih prvoligaša. Bez obzira što rezultat nije primaran, sama činjenica kako se možemo ravnopravno nositi sa selekcijama slovenskih prvoligaša sigurno raduje svih u klubu“, rekao je na početku Antonio pa dodao:

„Zahvalio bih se na kraju ove sezone, moje prve u Rudaru, svim trenerima u klubu, na pomoći tijekom cijele godine, sjajnoj suradnji i ljudskosti. Gušt mi je surađivati sa svima, a djeca su nam, osim što su talentirana, iznimnog ponašanja što prije svega dolazi od kućnog odgoja. Iskoristio bih prostor i pohvalio naše dvije kolegice koje su u ženskoj konkurenciji osvojile dvije medalje u posljednja dva tjedna – bravo za Mailu i Ninu te im čestitam i ovim putem. Za kraj, moram reći veliko hvala roditeljima na svemu što rade za svoju djecu, a indirektno meni olakšavaju posao.“

Najmlađe selekcije će trenirati još tjedan-dva, a onda otići na zasluženi odmor, nakon naporne sezone u kojoj su svoje zadaće odrađivali vrlo ozbiljno, naravno uz pregršt igre i zabave. Bravo mladi Kovari!

Updated: 06/06/2022 — 21:05