Mladi nogometaši U10 selekcije kvalitetno odigranim turnirom završili za njih itekako uspješnu sezonu!

Nogometaši U10 selekcije Rudar Trans Euro minulog su vikenda gostovali na turniru Memorijal „Vladimir Jardas“ na Viškovu kod Halubjana. Mladi Kovari ostvarili su vrlo lijepi rezultat te pritom prikazali dopadljiv nogomet.

U skupinu ih je ždrijeb sastavio s Opatijom, Halubjanom i ŠN Prvi Gol te su momci trenera Roberta Černjula skupinu okončali bez primljenog pogotka, s pet osvojenih bodova, nakon remija s Opatijom i ŠN Prvi Gol te pobjede nad Halubjanom od 3:0.

Nakon toga možemo reći kako su imali i malo nesreće jer ih je u narednoj fazi turnira dočekala HNK Rijeka, kasniji osvajač turnira koji je bio bolji i od mladih Kovara. U utakmici razigravanja za plasman, Kovari su s 2:0 pobijedili Pomorac 1921 iz Kostrene. Obzirom na vrlo dobre rezultate, trener Černjul je rekao:

„Mislim da je ovaj turnir presjek naše cijele sezone. Ostvarili smo solidan rezultat, a za nešto malo više trenutno nam treba malo više treninga i sreće. Dečki su bili odlični, mislim tu i na ponašanje i na igru, dovoljno govori da smo tri utakmice protiv ozbiljnih protivnika odigrali bez primljenog pogotka. Rijeka je trenutno bolja od nas i čestitam im na naslovu, iako to možda i nije poanta ovakvih turnira. Hvala roditeljima na supportu u subotu i tijekom cijele sezone.“

Za U10 nastupali su Filip Jovanović, Anthony Paliska, Enriko Batelić, Marlon Kardoš, Andy Tenčić, Karlo Memić, Mario Golja, Antonio Čerljenko, Maks Pajić, Ryan Šumberac, Noel Runko, Leon Živolić, Luka Mikuljan, Ivano Zanketić i Petar Vretenar.

Updated: 07/06/2022 — 22:42