Paolo Juričić najavio sutrašnji (15:30) okršaj s Vinodolom: “Respektiramo ih, znamo da neće biti lako, ali želimo pobjedu!”

Ovih dana lijepo je biti Kovar. NK Rudar Trans Euro imao je problema sa stalnim pritiskom koji je u jednom trenutku, iz više faktora, pomalo počeo slabiti, a onda i, dojam je, sasvim nestao. Rezultat toga je devet bodova seniora u prva tri proljetna kola.

Trener Roberto Paliska donio je toliko potreban mir u svlačionicu Kovara. Uz dužno poštovanje svim klubovima u ligi, čovjek koji je izašao na ‘megdan’ u Prištini ili Nišu, teško se može impresionirati ovdašnjim gostovanjima. I, to je prenio na svoje nogometaše. Sigurno će biti poraza, ali oni neće biti plod preranog odustajanja, to je sigurno.

No, osim pobjede u Poreču nakon tko zna koliko godina, jedan je momak vjerojatno bio nijansu sretniji od ostalih. Naime, ako niste iz Labina to ne znate, ali svaki mladi igrač u tom gradu mora proći fazu koja se kolokvijalno može nazvati „ta ne zno nic“. Bez obzira bili talent ili radnik (ili oboje), u jednom momentu ćete napraviti grešku, a onda će se sa tribina čuti – „ta ne zno nic“.

Postalo je to toliki problem da se to prišilo i Paolu Juričiću, 19-godišnjaku koji je u proteklih sezonu i pol za juniorsku momčad postigao 38 golova. Dakle, „forši ipak nešto zno“. No, pritisak o kojem smo govorili u prvom odlomku uvijek je prisutan u Labinu.

Zbog toga, kad je u 35. minuti Macan ostavio loptu na deset metara, a Juričić iz punog trka pogodio za 0:2, svakom zdravom simpatizeru labinskog nogometa, bilo je ekstremno drago što se lopta zabila pod prečku Pavlićevog gola.

„Osjećaj je bio nevjerojatan, nisam to mogao ni zamisliti. Velika erupcija osjećaja u sekundi. Pritiska je možda bilo malo, ali s tim se moramo nositi, nema nam druge“, priznaje Juričić, koji je najavio i sutrašnji okršaj protiv Vinodola koji počinje u 15 sati na Gradskom stadionu u Labinu.

„Svaku momčad u ovoj ligi treba respektirati i to nam je jasno. Naravno, igramo doma i želimo pobjedom nastaviti odličan niz. Svjesni smo i da nam neće biti lako, a bilo bi nam puno lakše kad bi imali podršku s tribina kao protiv Krka, ili nadam se, možda još veću.“

Updated: 25/03/2022 — 10:27