OTOK U BALUNU: Tri selekcije mladih Kovara se vratila s Brača – s turnira koji neće zaboraviti!

Mladi nogometaši NK Rudar Trans Euro, njih 51 u tri kategorije, u društvu pet trenera, sudjelovalo je na tradicionalnom bračkom turniru „Otok u balunu“. Labinjani su po prvi puta otišli na ovaj otok, a dojmovi su izrazito pozitivni, iako je sam turnir za njih bio apsolutno nesvakidašnji.

Selekcija U12 trenera Robija Čalovića igrala je turnir s godinu starijima od sebe, a nakon što su se u prve dvije utakmice sjajno oduprijeli vidno snažnijim protivnicima (DNK Talent Split i RNK Split), pobjeda u posljednjem kolu skupine (protiv riječkih Grbci 2000) nije donijela prolazak iste, ali je veliki optimizam i veselje nakon sve tri prezentacije.

Selekcija U15 trenera Deana Načinovića nije na put otišla kompletna, a u skupini su 8:0 pobijedili Pag, da bi nakon toga s dva remija 0:0, protiv Opatije i Jadrana iz Kaštel Sućurca, stigli do četvrtfinala. Nažalost, tamo je jedan pogodak RNK Splita bio dovoljan za pobjedu momaka s Parka Mladeži. Bio je to jedini primljeni pogodak selekcije na turniru, nažalost i koban po nastavak turnira.

Niti selekcija U13 trenera Darija Milevoja nije otišla kompletna na turnir, ali je u skupini otvorila natjecanje pobjedom protiv Like 95. U popodnevnom terminu poraženi su od Omladinca iz Vranjica, da bi u posljednjem kolu skupine s 1:0 pobijedili riječki Prvi Gol i ušli u četvrtfinale turnira. Tamo im je protivnik bio Postira Sardi, domaćin, a rezultat 2:0 oduševio je sve i slavlje je moglo početi.

Nažalost, u polufinalu im je protivnik bio Omladinac iz Vranjica, momčad koja je slavila s 2:0 protiv vidno fizički slabijih Kovara. U susretu za treće mjesto Rudari su poraženi od splitskog DNK Talenta nakon izvođenja jedanaesteraca. Također, treba napomenuti kako je selekcija U13 polufinalni susret i onaj za treće mjesto odigrala bez čak petorice igrača – Kiršića, Fonovića, Bećirovića, Brnjca i Faragune.

No, četvrto mjesto nije jedino što je obradovalo te subote mlade Labinjane. Naime, proslavljeni hrvatski reprezentativac Robert Jarni je na podjeli za najbolje pojedince predao pehar za najboljeg vratara turnira našem Entoniju Radiću koji je bio odličan tijekom cijelog turnira.

BORBE VOĐENE NA I IZVAN TERENA

Osim po odličnim igrama i uzornom ponašanju mladih nogometaša, ovaj će turnir Rudari pamtiti i po svojevrsnoj ‘pošasti’ koja ih je uhvatila na Braču, a kojoj svjedočimo ovih dana diljem Labinštine, Istre i Primorja. Temperatura, glavobolja i grlobolja – simptomi su to koje je zadobio i dvocifren broj mladih nogometaša i jedan trener.

No, obzirom na ekipiranost i angažman svih prisutnih, sve je završilo dobro. Treneri (Načinović, Milevoj, Čalović, Černjul, Uravić) koji su ovih dana bili i konobari, i medicinski tehničari, i roditelji, i navijači, poručili su sljedeće:

„Osjećamo se dužnima prije svega jedno veliko hvala reći našim mladim i hrabrim nogometašima. Našoj djeci koja su stoički izdržala probleme s kojima smo se suočili i pritom nam olakšali spašavanje situacije. Nadalje, osjećamo potrebu zahvaliti se i doktorici Marini Rajković Tireli koja je, usprkos tome što je na Brač stigla u svojstvu roditelja, na odmor, konstantno pomagala, što savjetima, što intervencijama. Također, svim ostalim roditeljima koji su bili na Braču, hvala na podršci, pomoći i razumijevanju, ali i onima koji nisu bili s nama, nije ni njima bilo lako, a nisu stvarali nikakav pritisak na nas“, kažu treneri pa dovršavaju:

„Također, moramo spomenuti i recepciju Hotela Velaris. Kompletno osoblje pokazalo je ljudsku veličinu i u trenucima kada nismo imali rješenja, iz rukava su izvlačili nova. Frane Kurte, organizator turnira, bio je dostupan cijelo vrijeme i pokazao kako se brine o svojim gostima. Za kraj, hvala i Danijel Toursu i njihovom šoferu Ediju na razumijevanju.“

Updated: 21/03/2022 — 9:40