Minimalan poraz Kovara na otvaranju priprema

Dojam je da nakon današnjih 90 minuta oba trenera mogu biti zadovoljna prezentiranim. Nakon Grobničana, juniori Rijeke savladali su i Labinjane, a Kovari su, iako bez nekolicine standardnih prvotimaca, pružili dobrih 90 minuta. Paliski su danas nedostajali Boucaux, Giljanović, Malkić i Božičević, ne računajući dva mlada američka igrača koji dolaze u veljači.

Juniori Rijeke poveli su u 11. minuti. Radonić je odlično iskoristio ulazak i ubačaj s lijevog boka te preciznim udarcem s 12 metara doveo svoju momčad u vodstvo. S druge strane, kod Labinjana je isključenje u 33. minuti drugim žutim kartonom zaradio Toni Rudan.

Sjajnu prigodu si je u 43. minuti stvorio Paolo Juričić, ali njegov udarac vrhunski brani domaći čuvar mreže Frigan, koji je jesenski dio branio za trećeligaša iz Novigrada. Labinjani poravnavaju u 44. minuti. Chase Van Wey osvojio je Labinjane svojim ponašanjem, a danas se sjajno ubacio u posljednju trećinu i poentirao za 1:1 u smiraju prvog dijela.

Mladi Riječani ipak dolaze do pobjede kada Jetmir Ameti koristi jednu pogrešku Labinjana i zabija za konačnih 2:1. Rudari narednu utakmicu igraju protiv juniora Istre 1961, u subotu, 05. veljače na jugu Istre.


RIJEKA – Pomoćno igralište Rujevica – PRIPREMNA NOGOMETNA UTAKMICA

RIJEKA (juniori) – RUDAR TRANS EURO 2:1 (1:1)

Strijelci: 1:0 Radonić 11′, 1:1 Van Wey 44′, 2:1 Ameti 78′

RIJEKA (juniori): Frigan (75. Mišković), Ušalj, Bodetić, Franković, Rudić, Galešić, Simčić, Radonić, Bossi (46. Gajzler), Valjan (55. Burčul), Bilić (46. Ameti)

Trener: Goran Gajzler

RUDAR TRANS EURO: Macan T., Hrvat, Kurtić, Načinović A., Van Wey, Načinović M., Rudan, Golja, Juričić, Stepčić, Macan I.

Još su igrali: Blažina, Pappalardo, Celić, Kos, Fonović

Trener: Roberto Paliska

Updated: 29/01/2022 — 18:44