NAJAVA OKRŠAJA S NOVIGRADOM – Tony Macan: “Goste iz Novigrada poštujemo i cijenimo, ali uvjeren sam da će trobod ostati u Labinu!”

Labinska je momčad daleko najozbiljniju i gotovo pa savršenu utakmicu ove jeseni odigrala u 1/8 finala Hrvatskog nogometnog Kupa protiv pulske Istre. No, rezultat je u tom susretu očekivano izostao. I prošle se natjecateljske sezone, koliko god se upozoravalo da susret iste razine natjecanja kod Oriolika, nije izrazito bitan ni važan, izgorjelo, a nakon toga je uslijedio loš ulazak u proljetni dio natjecanja.

Sada je situacija gotovo pa identična. Poraz od pulskog prvoligaša umorom je shrvao Labinjane koji su u Crikvenici šaptom pali, no ako je nešto dobro, imali su ovaj tjedan dovoljno vremena za pripremu susreta protiv Novigrada. Gledajući trenutno stanje na ljestvici, a ne žele li još zaostati, Labinjani moraju pod svaku cijenu svladati neugodnu novigradsku momčad.

Tony Macan, vratar Rudara Trans Eura, također je svjestan važnosti ovoga susreta. “Mi ulazimo u dvoboj s dva poraza u posljednje dvije utakmice, ali to nas neće obeshrabriti jer smo pokazali da možemo biti konkurentni i protiv prvoligaša. Prošlotjedna utakmica u Crikvenici, dojma sam, drukčije bi završila da smo imali još koji dan vremena za odmor. No, to je sada manje bitno.

Goste iz Novigrada poštujemo i cijenimo, a dočekat ćemo ih u kompletnom sastavu i dobrom raspoloženju. Uvjeren sam da ako ponovimo pristup i izdanje kakvog smo pokazali protiv Istre 1961 da će trobod ostati u Labinu”, uvjeren je u sebe i svoju momčad pouzdani labinski vratar.

Kapetan Novigrada Lukas Rošić, svjestan je da su u posljednja dva kola momci iz Novigrada prosuli ponešto bodova, no optimističan je: “Veselim se derbiju s Rudarom jer bez obzira na položaj klubova na ljestvici, to je uvijek istinski derbi i velika utakmica. Mi smo na žalost propustili svoje prilike u zadnje dvije utakmice doći do više bodova i zato u Labin idemo s određenim očekivanjima.

Liga je ove godine vrlo izjednačena i pravi je izazov pred nama iz kola u kolo. No, naša je ambicija uvijek dati sve od sebe u svakoj utakmici pa tako i u subotu protiv Rudara moramo biti “na 120%” ako želimo osvojiti bodove”. – jasan je novigradski kapetan.

Na Zelenicama u subotu, od 15:00 kroz utakmicu će Vas u istarskom derbiju provesti istarski suci, a to su Mateo Čalić sa zviždaljkom, te Diego Biljuh i Hrvoje Mađarić uz aut liniju. Domagoj Ćužić iz Rijeke delegat je susreta.Updated: 05/11/2021 — 12:05