FOTO | Održana još jedna Zelena noć NK Rudar Trans Euro

Popularni rabački Sundance Beach Club, ugostio je sinoć 50-ak uzvanika, na tradicionalnoj, ovaj put, mini-Zelenoj noć, labinskog nogometnog trećeligaša. Vrhunski ambijent i odlična organizacija, obilježili su još jednu manifestaciju na kojoj se Labinjani odužuju najzaslužnijim u protekloj i godinama unazad.

Počelo je predajom prigodnih poklona, uramljenih klupskih dresova, od strane sportskog direktora Nedjeljka Josipovića, bivšim nogometašima Sanjinu Vozili i Ervinu Čudiću, koji su se ovim činom oprostili od „zeleno-crnog“ dresa. Tradicionalnu nagradu za najboljeg nogometaša u prošloj godini, iz ruku predsjednika Nogometnog saveza Istarske županije Darka Raić Sudara, primio je Robert Dadić.

Predsjednik NSŽI je predao i priznanje za životno djelo u kategoriji „nogometaš“, koje je ovaj put pripalo proslavljenom vrataru, koji je 18 godina, čuvao labinsku mrežu, Dorijanu Liculu Mišu. Priznanje za životno djelo, u kategoriji „vanjski suradnik“, ovaj put je dobio najdugovječniji živući novinar u Labinu, Branko Biočić, a uručila ga je dogradonačelnica Labina Federika Mohorović Čekada.

Priznanje za životno djelo u kategoriji „član uprave-trener“, uručio je dožupan Tulio Demetlika, a dobio ga je jedan od najuspješnijih predsjednika  Rudara, Jakov Bepi Modrušan, koji se, u ime svih laureata, obratio kratkim emotivnim govorom:

„Svakom je velika čast raditi u ovom klubu, za koji sam uvijek tvrdio da je labinska institucija. Trudio sam se dati što više, a koliko god sam dao, Rudar je meni da puno više“.

Na kraju je potpisan najavljeni memorandum o poslovnoj suradnji, kluba sa labinskim konzorcijem koji čine dugogodišnji sponzori, Rakos Iskopi, Derossi Metali i Trans Euro, a prema kojem će klub, u naredne četiri godine, nastupati pod službenim imenom NK Rudar Trans Euro.  Memorandum je u ime konzorcija potpisala glavna prokuristkinja Lora Mihalić, a u ime kluba predsjednik Remzo Zalihić.

Prethodno se zahvalivši svima na dolasku, a Sandiu Sinožiću iz Valamara, vinaru Goranu Baćcu i Edvinu Radoviću iz Jamnice na pomoći oko organizacije, uzvanicima se obratio prvi čovjek labinskog trećeligaša:

„Zadnjih desetak dana bili su najduži u mojoj sportskoj karijeri. Bio je to hod po rubu provalije, klub je doslovno „visio o koncu“. Ugovor je temelj i jamstvo financijske održivosti. No, trebati će još puno raditi, sa dosadašnjim, ali i novim sponzorima, ukoliko želimo dosegnuti zacrtane sportske ciljeve. Da nije potpisan, mislim da bi se ugasio seniorski pogon. Dojma sam da je upravo ta činjenica presudila što su se Dean Kos i Korado Derosi, odlučili na ovaj korak, za koji je trebalo „veliko srce“. Ne mislim na hrabrost, već srce kao personifikaciju iskazane emotivne pripadnosti i respekta prema lokalnoj zajednici“, rekao je Zalihić na početku pa nastavio:

„Posebno bih se zahvalio dožupanu Demetliki, čiji je povratak u Labin i moralna podrška koju mi je davao u ovom turbulentnom periodu, presudili da ostanem na čelu kluba. Mogu reći da mi je jako drago da nisu došli neki meni izuzetno dragi ljudi pošto mi često, u posebnim situacijama – a ova večeras to svakako jest, emocije najčešće nadvladaju razum, pa bih možda rekao nešto zbog čega bi mi sutra bilo žao“, zaključio je svoje obraćanje Zalihić.

Bilo kako bilo „Kovari“ će, u ponedjeljak u 20:30, za kad su novi trener Zoran Škerjanc i njegov pomoćnik Mauricio Batelić, zakazali prvu prozivku i trening, u optimističnom ozračju krenuti u natjecanje III HNL Zapad, iz koje ove godine najmanje dvije momčadi ostvaruju plasman u novoformiranu jedinstvenu II HNL.

FOTOGALERIJA

Updated: 17/07/2021 — 10:24