Zoran Peruško više nije trener Rudara

Zoran Peruško nakon današnje utakmice s Pazinkom više nije trener Rudara. Obznanio nam je to porukom nakon završetka susreta, a vidljivo je kako je to s klubom dogovoreno nešto ranije.

“Stvari su jasne. Naša, a samim time i moja ambicija bila je osvajanje jednog od prva tri mjesta i ulazak u kvalifikacije za Drugu HNL. Obzirom da to nismo uspjeli, pošteno je, te fer i korektno s moje strane da odstupim sa trenerske pozicije.

Ono na što sam ponosan je da smo odigrali prvenstvo pošteno do kraja, bez nekih međusobnih tenzija, bez bilo kakvih repova, te da smo zadnje kolo dočekali u pravom prijateljskom raspoloženju svi zajedno.

Nadalje, ne treba se pretvarati da se od mog dolaska u Klub nije osjetila neprijateljska atmosfera malog dijela isfrustriranih samozvanih “stručnjaka” prema meni osobno, a koju su zasigurno osjetili i igrači i koja nam je odmogla u određenim trenucima tijekom natjecateljske sezone.

No, to je problem koji ja niti mogu, a niti želim rješavati. Znam da sam svoj dio posla obavio pošteno, korektno i profesionalno, kao i uvijek do sada i na to sam iznimno ponosan.

Uz sve želje da Rudar nastavi svojim pozitivnim smjerom, iskoristiti ću priliku da se zahvalim svim igračima na poštenom pristupu, kao i Upravi Kluba te nekolicini pravih prijatelja Kluba koji su uvijek uz Rudar, štogod da se u Klubu dogodilo.“

Sportski direktor kluba Nedjeljko Josipović kratko je poručio: „U potpunosti razumijem njegovu odluku, rezultati su ti koji sve nas trenere određuju. Međutim, bez obzira na to, koristim još jednu priliku da naglasim kako se prema Rudaru Zoran Peruško odnosio onako kako bismo željeli da se svi odnose. Iskreno se nadam kako će mu se to negdje u budućnosti vratiti i zahvaljujem mu se ispred kluba na svemu.“

Ime novog trenera kluba će biti poznato tijekom ljetnih mjeseci, nakon što se odrade razgovori sa svim igračima te odrede ambicije sukladno ostalim okolnostima.

Updated: 05/06/2021 — 22:13