Predsjednik NK Rudar, Remzo Zalihić: “Nisam rekao da 1. srpnja napuštam Rudar”

U subotu je održana tradicionalna završna večera nogometaša i trenera Rudara. Nazočila je većina od 27 nogometaša, izostali su samo Načinović i Bembić zbog poslovnih te Petrović i Bulat zbog obiteljskih obaveza. Nije bilo ni trenera Peruška koji je sat ranije podnio ostavku i sportskog direktora Josipovića zbog protokolarnih obveza sa zagrebačkim sutkinjama.

Na večeru su bili pozvani i svi treneri omladinskog pogona od kojih jedino nisu došli Dragan Načinović zbog nedavnog obiteljskog smrtnog slučaja, Franko Čupić iz nepoznatih te Elvis Uravić iz poslovnih razloga.

Večera je protekla u ugodnom i opuštenom ćaskanju. Ipak, jedna je situacija na samom kraju izazvala dosta polemika i oprečnih mišljenja. U svom završnom obraćanju nogometašima, pored ostalog, predsjednik kluba Remzo Zalihić je, prema interpretaciji nekih, najavio odlazak s čela kluba 1. srpnja ove godine.

Saznavši za te glasine danas se oglasio prvi čovjek labinskog trećeligaša te decidirano ustvrdio: “Nisam najavio definitivni odlazak, već sam rekao da ću se maksimalno potruditi i učiniti sve što je u mojoj moći da klub u narednoj sezoni krene put jedinstvene treće lige.”

“Istina, rekao sam ako ne uspijem zatvoriti konstrukciju financiranja da se nemam volje i motiva mučiti kao na kraju ove godine. Stoga sam prolongirao za kraj mjeseca razgovore s igračima oko naredne sezone, ali sam, bez obzira na eventualni odlazak, obećao svima isplatu po pravilniku i za lipanj”, pojasnio je Zalihić sadržaj svoje izjave zbog koje se uvukla određena nervoza i neizvjesnost u momčad.

Upitan  da pojasni svoju izjavu predsjednik Kovara je bio tajnovit: “Prošle sezone su Rakos, Derossi Metali i TransEuro punili dvije trećine proračuna vezanog za seniorski pogon. Sad su dosta ljuti, čak i ogorčeni, jer su zahvaljujući zakulisnim igrama, točnije zbog nezakonitih provizija, nekih pojedinaca, izbačeni iz igre u nekim važnim poslovima na račun tvrtki izvan Istre. Što će dalje biti, ne znam. Ja tražim i druga rješenja.“

Unatoč našem inzistiranju na detaljima iz prethodne tvrdnje ostao je ustrajno “zakopčan do grla”: “Ne želim ni riječ više, možda 1. srpnja”, znakovito je najavio Zalihić.

Updated: 07/06/2021 — 18:03