Rudar s pola gasa svladao Uskoke, u iščekivanju Intera i derbija u Crikvenici

Nova, ponovno rutinska, pobjeda Rudara. Pitanje pobjednika, ako ga je danas uopće i bilo, riješeno je već u prvih pola sata utakmice. Gosti sterilni i bezidejni, praktički bezopasni, pa su domaći uz visoku pobjedu uspjeli sačuvati i snagu za pakleni tjedan koji ih očekuje. Najprije u utorak od 16:00 sati igraju nastavak kup utakmice protiv Intera, a onda u subotu odlaze na noge, zasad, nepobjedivoj Crikvenici.

Početno ispitivanje snaga trajalo je vrlo kratko, uglavnom u inicijativi Rudara, koji je to okrunio već u šestoj minuti, kad Golja ubacuje iz kornera, Kurtić glavom pronalazi Ivana Golića, na drugoj vratnici, a ovaj loptu, s nekih par metara, naprosto zakucava pod gredu.

Domaći prednost udvostručuju u 15. minuti kad u polu kontri kombiniraju Urošević i Macan, nakon čega potonji rutinski trese mrežu nemoćnog Hermana. Nakon niza opasnih šutova domaćina, koji su naprosto fijukali pored Hermanovih vrata, u 20. minuti gosti, prvi i jedini put, opasnije prijete.

Zaspala je domaća obrana, pa se Ivan Vukelić našao sam „kao duh“ na nekih 7-8 metara od Bulatovih vrata, ali je slabo ciljao i poslao loptu glavom pored desne vratnice. Točku na „i“ u prvom dijelu domaći stavljaju u 34. minuti kad Rudan povratnom loptom pronalazi Macana, a ovaj s lakoćom zabija danas svoj drugi, a sveukupno deveti gol u ovoj polu-sezoni.

Ni na njegov treći (deseti) nije trebalo dugo čekati, „vodnjanska kobra“ već u osmoj minuti nastavka koristi odličnu kombinaciju Uroševića i Petrovića i po četvrti put šalje Hermana po loptu u svoju mrežu.

Domaćin golijadu nastavlja u 61. minuti kad Petrović s lijevog boka pronalazi Miškulina, na nekih 18 metara, ovaj jako šutira, a lopta na putu prema senjskom golu nekoga pogađa, mijenja smjer i vara Hermana, te po peti put danas završava u mreži iz njegovih leđa.

Zadovoljni visokim vodstvo domaći kao da prebacuju u brzinu manje, u očekivanju zadnji zadnjeg zvižduka mlađahnog Grgura Jovića. No, gostima ni to nije bilo dovoljno da barem uspostave kakvu takvu terensku inicijativu a kamoli da ugroze Bulata. Pred Labinjanima su sad možda dvije najvažnije utakmice ove godine.


LABIN – Gradski stadion – III HNL ZAPAD – 8. KOLO
SUDAC: Grgur Jović (Zagreb) POMOĆNI SUDAC: Patrik i Mislav Krmar (oba Zagreb) DELEGAT: Juraj Jović (Zagreb)

RUDAR – NEHAJ 5:0 (3:0)

Strijelci: 1:0 Golić I. 6′, 2:0 Macan 15′, 3:0 Macan 34′, 4:0 Macan 53′, 5:0 Miškulin 62′

Žuti kartoni: Kurtić (Rudar) Vukelić (Nehaj)

RUDAR: Bulat, Načinović, Urošević (63. Ivančić), Rudan, Macan, Dadić (46. Krizmanić), Kurtić (54. Čudić), Golja (46. Petrović), Golić I., Golić D. (46. Hasanbegović), Miškulin.

Trener: Elvis Brajković

NEHAJ: Herman, Škrgatić (40. Krmpotić), Ban, Filipović, Prizmić D., Hodak, Vuković (81. Hodak), Budan (69. Svast), Vukelić (81. Pejanović), Biškupović (69. Ajdini), Prizmić M.

Trener: Marin Tomljanović

Updated: 17/10/2020 — 18:41