Novigrad u šokantnoj završnici odnio bodove iz Labina

Prije današnjeg derbija u Labinu Novigrađani su sve napravili kako treba. Najprije su „opustili“ Labinjane smjenom trenera koji tako i tako nije djelovao kao netko tko „živi uz klub“, a onda su u Labin doputovali sa sastavom kojeg se svi u III HNL Zapad treba bojati.

Rudar nije igrao bajno, ali je u 41. minuti mogao do vodstva, no udarac Tonija Rudana nije pronašao put do mreže. U drugom dijelu po velikoj kiši i blatnjavom terenu gledatelji nisu vidjeli puno, štoviše, prigoda velikih nije bilo.

Kovari su imali posjed i dominaciju, a gosti su se postavili kao da iz Labina žele odnijeti bod. I onda se dogodila jedna duga lopta na Dinu Dukađina koji je još jednom pokazao zašto je prvi strijelac lige i pogodio ispod Bulata za 1:0.

Osam minuta kasnije jednu visoku loptu Adnan Hasanbegović proslijeđuje do Ivana Macana, ovaj zaobilazi golmana i to je 1:1. Kad se činilo da je to – to, još jedna dubinska lopta prema šesnaestercu Labinjana, tamo se ona odbila do Andrea Đođa koji pogađa rašlje za 2:1.

Inače, za tog se mladića pojedinci „kunu“ kako mu nije mjesto u ovom rangu, a da će to dokazati sada, nakon oporavka od teške ozljede, i eto – u Labinu je donio svom klubu trobod.


LABIN – Gradski stadion – TREĆA HNL ZAPAD – 6. KOLO
SUDAC: Antonio Melnjak (Rijeka) POMOĆNI SUCI: Luka Pajić (Rijeka) i Hrvoje Mađarić (Vrsar) DELEGAT: Robert Veber (Velići)

RUDAR – NOVIGRAD 1:2 (0:0)

Strijelci: 0:1 Dukađin 80′, 1:1 Macan 88′, 1:2 Đođ 90′

Žuti kartoni: Urošević (Rudar) Pierobon, Totić, Dukađin (Novigrad)

RUDAR: Bulat, Načinović, Urošević, Rudan, Macan, Dadić, Kurtić, Golja (82. Hasanbegović), Golić I., Golić D. (82. Čudić), Krizmanić (46. Licul)

Trener: Elvis Brajković

NOVIGRAD: Nicoletti, Vlašić, Totić, Malkić (46. Đođ), Pierobon, Ibrahimović, Salihić (90. Vadnov), Dukađin, Bogdanović, Rivelino, Najhart (70. Dickson)

Trener: nema prijave

Updated: 03/10/2020 — 19:18