NAJAVA | “Novigradu respekt, ali oni dolaze u Labin!”

Veoma zahtjevnu utakmicu ispred sebe imaju nogometaši Rudara. Naime, od 17 sati u subotu na Gradskom stadionu u Labinu gostuje Novigrad, momčad koja itekako ima veću kvalitetu od pet bodova koliko im stoji na kontu.

Međutim, što se točno događa na Lacu, nismo sigurni. Telefon trenera Ivana Matića nakon načelnog dogovora sa Solinom „zvoni“ tri dana, a on se, barem nama, ne javlja. Hoće li on voditi momčad Novigrada u Labinu, mi to našim čitateljima ne znamo otkriti.

No, bez obzira što stvari nisu posložene, i dalje Novigrad ima prvog strijelca lige Dinu Dukađina, a iza njega su Bijelić, Malkić, Rivelino, Pierobon, Ibrahimović i ostali…Rudar mora biti oprezan, to znaju svi u labinskom taboru.

Gabriel Golja, opasni ofenzivac, poručio je sljedeće: „Oni su poimence kvalitetna momčad, igrali su i veće rangove od ovog. Ne poznajem ih previše, ali mi smo doma ‘gazde’ na svom terenu i moramo tražiti pobjedu. Na snagu, na kvalitetu, kako god, pobijediti i ići dalje“, rekao je Golja između ostalog za RudarTV koji je ovog puta imao i debitanta pred kamerama.

Marino Bulat čekao je svoju prigodu u Labinu, otvorila mu se i već je u prvim kolima pokazao da se radi o ozbiljnom vrataru. Obranjeni penal je bio samo „šlag na tortu“ posljednjeg razdoblja: „Svime sam zadovoljan, i uvjetima, i stadionom i ljudima u klubu, svi su mi na raspolaganju. Zaista najbolje mišljenje o svemu“, rekao je Bulat pa najavio susret:

„Poznajemo nešto Novigrad, respektiramo ih, ali oni dolaze u Labinu, igramo doma, a nikome nije lako igrati protiv nas na našem terenu“, rekao je za kraj stasiti Bulat. Spomenimo da susret koji započinje u 17 sati sudi Riječanin Antonio Melnjak dok će mu pomagati sugrađanin Luka Pajić i iskusni Vrsaranin Hrvoje Mađarić. Četvrti sudac je također iz Rijeke, Marko Linić, a delegat je Robert Veber iz Velići kraj Poreča.

Updated: 02/10/2020 — 8:38