Rudar nakon produžetaka savladao ozbiljni Primorac

Rudari su se danas maksimalno potrošili u susretu protiv veoma ozbiljnog protivnika, Primorca iz Biograda na Moru, ali treba reći da se to odnosi najviše na prvih 100 minuta. Posljednjih 20 na terenu su bile dvije zaista umorne momčadi.

Prvi dio protekao je u dominaciji gostiju koji možda stvarali opasne situacije, ali su u više navrata boravili u posljednjoj trećini igrališta ispred gola Legca. U nastavku gosti padaju u ritmu, a domaćini dolaze do zraka.

Treba spomenuti da je ozljedom Licula na stopera preselio stariji Golić, a na bok se spustio Golja i obojicu treba pohvaliti za snalaženje na neprirodnim pozicijama. Prave prigode došle su na red kad su momčadi pale u snazi.

Krizmanić je imao volej s osam metara iskosa u 106. minuti, a Petrović je promašio „jedan na jedan“ u pet minuta kasnije. Međutim, iako dotad nije briljirao, baš je Leon Petrović pokazao što znači kvalitetan napadač. Pobjegao je dvaput umornim gostima u posljednjih deset minuta i poentirao za slavlje Labinjana.

Rudari nisu odigrali odličnu utakmicu, ali njihovoj pobjedi nema zamjerki, a pogotovo treba pohvaliti Roberta Dadića koji je i mimo asistencije odigrao sjajan susret. Sada je pred Rudarom tri dana prije nego će na „megdan“ snažnom Grobničanu na Čavlima.


LABIN – Gradski stadion – PRETKOLO – KUP HRVATSKE
SUDAC: Marko Matoc (Zaprešić) POMOĆNI SUCI: Jerko Crnčić (Vrbovec), Željko Bučar (Duga Resa) i Darko Jurčević (Cetingrad) DELEGAT: Ivan Smokrović (Rijeka)

RUDAR – PRIMORAC BnM 2:0 (0:0, 0:0)

Strijelci: 1:0 Petrović 114′, 2:0 Petrović 118′

Žuti kartoni: Macan, Golja, D. Golić (Rudar) Brkić, Čolić, Pranić (Primorac BnM)

RUDAR: Legac, Načinović, Urošević, Macan, Petrović (od 119. Erman), Ivančić (od 46. Čudić), Licul (od 25. Bembić, od 72. Krizmanić,  od 117. Hasanbegović), Dadić, Golja, I. Golić, D. Golić
Trener: Elvis Brajković

PRIMORAC: Stojanov (od 111. Išek), Brkić (od 111. Colić), Birkić, Ješe, Nakić, Lazarevski, Čolić (od 103. Prpić), Zelić, Pranić, Jurišić, Jerbić (od 63. Galešić)
Trener: Mirko Labrović

Updated: 09/09/2020 — 20:12