NAJAVA KUP SUSRETA | “Neće nam biti lako, Primorac je godinama u vrhu treće lige”

Nogometaši Rudara sutra, u srijedu 09. rujna 2020. godine u 17 sati na Gradskom stadionu u Labinu dočekuju NK Primorac iz Biograda na Moru u sklopu pretkola Kupa Hrvatske. ‘Primorci’ su trenutno treća momčad Treće HNL Jug.

Momčad je to koju vodi sjajni dalmatinski trener Mirko Labrović koji je radio „čuda“ u Solinu i Šibeniku, a danas je na čelu ovog ambicioznog projekta. Produžena ruka na terenu mu je Vedran Ješe, danas 39-godišnjak koji je 151 nastup upisao u Prvoj HNL, osam u europskim susreta, a dvaput je igrao i za reprezentaciju Hrvatske.

U subotu je ta momčad porazila bivšeg prvoligaša, RNK Split, s 2:0, a u srijedu će pokušati iz Kupa Hrvatske izbaciti labinski Rudar.

„Nemamo puno informacija o njima, ali sigurno će trener Brajković imati neke korisne savjete pa sam uvjeren kako ćemo se dobro pripremiti i nadamo se pobjedi te nastavku natjecanja u Kupu“, rekao je Ivan Golić, dok je trener Elvis Brajković, između ostalog za RudarTV, poručio:

„Svi ljudi s kojima sam ja nekad radio, su i danas u klubu. Neće nam biti lako, to je klub koji je, osim prošle koronom prekinute sezone, već godinama u vrhu treće lige i imaju nekoliko prekaljenih pojedinaca poput Ješea, neprikosnoven je u fazi obrane. Očekujem da su i oni malo potrošeni, puno je to utakmica u kratkom periodu te se nadamo pobjedi“, kaže Brajković.

Trener Labinjana u ovom će susretu moći koristiti u subotu ‘dobro izudaranog’ Ivana Macana, ali ne i Luku Miškulina kojem je u jednom agresivnom startu stradala kost u stopalu. Osim njega, neće biti ni kartoniranog Kurtića.

Ovaj susret pretkola Kupa Hrvatske sudi poznati prvoligaški sudac Marko Matoc iz Zaprešića, a od 17 sati utakmicu možete pratiti na portalu IstraSport.

Updated: 08/09/2020 — 14:41