VELIKI ISTARSKI DERBI | “Idemo nastaviti pozitivan niz”

Derbi porečkog Jadrana i labinskog Rudara uvijek su posebne utakmice. Klubovi su to s posebnom tradicijom, oba su bila drugoligaši u svojoj povijesti, a i trenutni omladinski pogoni stavljaju ih u sam vrh istarskog klupskog nogometa

Rudari imaju osam bodova više pa ne čudi da na Veli Jože dolaze kudikamo rasterećeniji od domaćina koji se „spasio“ u Rovinju: „Igra tamo svakako nije bila u skladu s našim mogućnostima. Mogli smo, i trebali, puno bolje, ali pozitivna stvar je da smo i u takvoj utakmici uzeli tri boda. Bilo je utakmica gdje smo igrali dobro, a na kraju izgubili. Atmosfera je dobra, a to je najbitnije.“

Miljanića su vratili iz Istre 1961, iako su mnogi vidjeli kako bi trebao dobiti prvoligašku prigodu: „Bilo je to malo razočaranje s moje strane, ali u mojim godinama važno je da igram. Moram se polako vratiti psihički na staro te nastaviti kao u prvom dijelu sezone. Sretan sam što sam s ekipom koja me super primila, kao i trener Šuran koji mi je ukazao povjerenje od prvog dana te pokazao koliko vjeruje u mene.“

Subota donosi Rudar u Poreču: „Oni su izrazito agresivna ekipa, imaju čvrstu obranu i igraju disciplinirano. Prošli put je bila jako teška utakmica, imaju kvalitetne igrače prema naprijed poput Macana i mogu ugroziti svaku momčad u ligi. Ipak, ako odigramo kako znamo i možemo, ne bojim se“, rekao je za kraj Vice Miljanić.

Dok će Jadranu nedostajati braniči Stefan Ilić i Andrea Banić, kod Rudara pravo nastupa, također zbog kartona, nema Dean Moravac.  Livio Legac za Rudar TV izjavio je: „Jako smo zadovoljni ulaskom u utakmicu protiv Uljanika, igrom u globalu manje-više, a sad idemo nastaviti naš niz kod Porečana. Idemo rasterećeni, gotovo kompletni te očekujemo pobjedu i da će nas doći ispratiti Labinjoni“, rekao je sa smiješkom ponajbolji vratar lige.

Smiren pred kamerom, kao i na terenu, bio je i Tino Licul: „Teška i tvrda utakmica je iza nas, ali mi smo svoj cilj ostvarili, a to je bio trobod. Mi i Porečani se dobro poznajemo, očekujem tešku utakmicu – idemo nastaviti pozitivan niz“, rekao je talentirani branič Rudara.

Riječka trojka – Luka Pajić, Ivan Jakovac i Antonio Melnjak pomagati će glavnom arbitru utakmice, Marinu Vidulinu, ove subote od 15 sati u Poreču na stadionu Veli Jože dok će delegat utakmice biti Rajko Planinić, također iz Rijeke.

LABINJANI IPAK PLATILI 500 KUNA

Iako su podnijeli prigovor na suspenziju i platili obveznih tisuću kuna pristojbe, Labinjani su danas ipak platili i 500 kuna kazne. O razlozima ovog iznenadnog obrata predsjednik Zalihić je rekao: „Pošto sam jutros jako rano morao na put, sinoć sam nazvao disciplinskog suca Banića i pitao ga da li ćemo prema njegovoj odluci morati platiti 500 kuna. Nakon njegovog potvrdnog odgovora, da ne gubim vrijeme, dao sam nalog da se to danas plati. Mislim da je „kvaka“ u dva sitna proceduralna propusta koji su posljedica katastrofalnog i površnog odnosa tajnika Milevoja i dopredsjednika zaduženog za omladinski pogon Mauricija Kožljana, vezano za njihovo nadmudrivanje u vezi prava i obveza. No, te stvari ćemo rješiti unutar kluba, kako sam već rekao, pomesti ćemo ispred svog praga, ali sve ovo ne amnestira zločestu skupinu koja je najveći karcinom regionalnog nogometa i na čijoj ćemo detronizaciji ustrajati.”

Updated: 06/03/2020 — 11:36