Rudari poraženi u Poreču

Nogometaši Jadrana i Rudara odigrali su pravi istarski derbi u kojem su zasluženo pobijedili domaći. Porečani su s uvodnih šest bodova u prvih 180 minuta proljetnog dijela napravili veliki korak prema ulasku u Ligu za prvaka.

Utakmica je počela golom u devetoj minuti kada sudac Vidulin opravdano dosuđuje jedanaesterac za Porečane kojeg je Edis Kurtić napravio na Adamu Mofardinu. Nakon toga Jadran i dalje bolja momčad pa se na predah odlazi s 1:0.

Ipak, u 64. minuti Sanjin Grbac centrira sa strane, a Ivan Macan skače „nebeski“ visoko i glavom zabija za 1:1. Bilo je vidljivo da je Rudar proigrao ulaskom Uroševića, ali „presjekla“ ih je 74. minuta. Inače ove sezone sjajni Načinović kardinalno griješi, a Vice Miljanić ne prašta ni manje greške – i to je konačnih 2:1.


POREČ – SRC Veli Jože – Gledatelja: 100 – III HNL ZAPAD – 16. KOLO
SUDAC: Marin Vidulin (Kanfanar) POMOĆNI SUCI: Luka Pajić (Rijeka) i Ivan Jakovac (Mrkopalj) DELEGAT: Rajko Planinić (Opatija)

JADRAN – RUDAR 2:1 (1:0)

Strijelci: 1:0 Sumić 9´(11m), 1:1 Macan 63´, 2:1 Miljanić 73´

Žuti kartoni: Videkić, Shehu, Radman (Jadran); Kurtić (Rudar)

JADRAN: Pavlić, Leko, Mofardin (od 20. Terlević (od od 67. Shehu)), Tomić, Bernobić, Miljanić, Sumić, Tikas, Dujanić (od 82. Cvijetić), Perković, Radman.
Trener: Dalibor Šuran

RUDAR: Legac, Kovačević, Načinović, Bilić (od 58. Golić), Macan, Licul, Grbac, Hasanbegović (od 63. Urošević), Dadić, Kurtić, Golja (od 46. Petrović).
Trener: Alen Jurić

Updated: 07/03/2020 — 18:53