BOGATSTVO I PONOS | Najmlađe Rudarove momčadi osvojile zimsku ligu

Mladi nogometaši NK Rudar na jučer okončanoj Zimskoj ligi Labinštine razveselili su sve simpatizere i članove kluba. Naime, U11 i U9 momčadi okrunile su se titulama najboljih. Dario Milevoj vodi U11 selekciju te je na kraju podosta uvjerljivo osvojenog natjecanja rekao:

„Prvo, čestitke organizatoru ZMLL na organizaciji turnira, te svim dobitnicima pojedinačnih i kolektivnih nagrada. Posebne čestitke „mojoj“ momčadi NK Rudar – U11 koji su prvenstveno prezentiranom  igrom i nogometnim vještinama u ovih mjesec i pol više nego zasluženo osvojili prvo mjesto. Pohvalio bih sve klubove učesnike liga U9 i U11, posebno trenere i voditelje svih klubova sa Labinštine koji su u ovih mjesec i pol pokazali da se i u manjim sredinama puno animira, radi i posvećuje velika pažnja najmlađoj djeci. Uz pretpostavku kvalitetne svestrane suradnje klubova na Labinštini, ne treba se pribojavati za budućnost nogometa na ovim prostorima.“

Sve tri pojedinačne nagrade u U11 konkurenciji pripale su našim nogometašima. Marko Memić je najbolji strijelac, Dino Milošević najbolji igrač, a Mario Miletić najbolji vratar. Osim njih, za U11 momčad nastupali su: Ivan Draguzet, Irvin Mrkaljević, Entoni Radić, Alessio Grižančić, Dario Barišić, Rikardo Fonović, Kevin Peršić, David Pužar, Rajan Šehić, Ivan Sergo, Andrej Đokić, Moris Škopac i Leon Kiršić.

U9 selekcija posebna je priča. U natjecanje su ušli bez pompoznih najava, ali su na kraju oko vrata stavili zlatnu medalju. Trener Alen Rašuo po tko zna koji put sebe je stavio u drugi plan: „Na početku bih pohvalio prvenstveno klince U9 selekcije koji su svojim zalaganjem i srčanošću iznenadili favorite lige. Pohvale i roditeljima koji su zdušno navijali te besprijekornoj organizaciji. Za kraj, iskoristio bih prigodu za mali apel, svim uključenima, i roditeljima, i trenerima i organizatorima, da spuste tenzije jer po onome što sam čuo, pročitao i vidio u proteklih 48 sati, ispada da su nam djeca u drugom planu.“

Što se tiče pojedinačnih nagrada, Rudar je imao najboljeg vratara lige, Viktora Budanka, a osim njega, naslov su još osvojili: Leo Garojević, Lukas Višković, Mario Golja, Mario Kos, Matko Klapčić, Nina Rašuo, Tomas Sinožić, Andy Tenčić, Anthony Paliska, Aris Džinović, Damien Dragolin, Antonio Čerljenko i Karlo Memić.

Updated: 27/01/2020 — 14:11