Rudar imenovao trenera i obznanio plan priprema

Večeras je u restoranu Srednje škole Mate Blažina održana prva ovogodišnja prozivka nogometaša Rudara. Okupljenim nogometašima prvi se obratio predsjednik Remzo Zalihić.

Predsjednik je monolog započeo s dvije zahvale. Prvu je uputio kapetanu Igoru Juričiću na ostanku u klubu naglasivši kako Rudar s njim i bez njega nije ista momčad.

Nakon toga se zahvalio i Nedjeljku Josipoviću koji je imenovan novim trenerom. “Ovo rješenje je iznuđeno, ali nikako nije iz očaja. U ovom momentu odlučili smo promijeniti ulogu Josipovića koji je u delikatnoj situaciji pokazao respekt prema igračima, klubu i gradu na čemu mu se ovim putem javno zahvaljujem.”

Predstavljena su i pojačanja, Sanjin Grbac stigao je iz Vihora, a na prozivci je bio i Eldin Bećar, dosadašnji veznjak Cresa za kojeg se u Labinu nadaju ishodovati papire na račun dobrih, čak i odličnih odnosa kojeg imaju s čelnikom tog kluba, Tončijem Zubovićem.

Nakon što je predsjednik rekao kako prijelazni rok još uvijek za Rudar nije završen, riječ je dobio novi trener Josipović koji je bio pomalo i emotivan što ne i čudi, obzirom da je u klub kao igrač stigao davne 1988. godine: “Ovo je moj klub i biti će, što god da se dogodilo. Iskreno, radije bih bio u poziciji koju sam dosad vršio, ali još uvijek osjećam da sam Rudaru više dužan nego što sam mu dao”, skroman i kratak bio je novi čelni čovjek struke u Zelenicama. U pripremama će sudjelovati i kondicijski trener Ervin Kiršić za kojeg je novopečeni trener rekao da momčad nikad nije bila spremnija nego prije dvije godine pod njegovom paskom.

Prvu pripremnu utakmicu Rudari igraju 02. veljače protiv juniora Rijeke na Rujevici, dok će u petak 08. protivnik biti Halubjan na Brnasima. Odmah sljedećeg dana Rudar igra protiv Vinodola u gostima, a onda dan prije Valentinova protivnik je Opatija na Kantridi. Tri dana kasnije Kovari igraju na Krku, a generalka prije prvenstvo igra se u Cresu 23. veljače. Početak Četvrte NL NS Rijeka je na rasporedu 02. ožujka kad Labinjani gostuju kod hreljinskog Naprijeda.

Updated: 21/01/2019 — 23:40