Mladi nogometaši ponovno sudjelovali na Šampion Kupu u Sarajevo – uspomene ostaju zauvijek!

Već šestu godinu zaredom, U11 selekcija NK Rudar otišla je na veliki međunarodni turnir Šampion Kup u Sarajevo. Od četvrtka do nedjelje stvorene su uspomene koje sigurno neće izblijediti.

Prvi dan je na rasporedu bio dolazak u prekrasni hotel Hollywood nakon čega je klub počastio svoje mlade nogometaše odlaskom u poznatu ćevabdžinicu Ferhatović, nazvanu po nekad velikom nogometašu Asimu.

Drugi i treći dan bili su rezervirani za utakmice. Rudar je nastupio s dvije momčadi koje su polučile sljedeće rezultate:

RUDAR A (Respect 5:2, Blagaj 0:1, Dugo Selo 0:3)

RUDAR B (Radnik 0:1, Kurilovec 1:2, Banjole 0:0)

Ni ovog puta rezultat nije bio primaran pa su svi igrači dobili dio minutaže, ali usprkos ne prolasku grupa, mladi Kovari pokazali su da se mogu nositi sa gotovo svakom momčadi na turniru.

U subotu se dogodio i jedan neočekivani izlet. Ponekad i mi sami zaboravljamo kakvu nogometnu veličinu imamo u svojim redovima, pa je odlazak u Sarajevo bio dobar podsjetnik i na to. Naime, posredstvom trenera Roberta Paliske i njegovog dugogodišnjeg prijatelja Ahmeda Muftića Violine, mladi Rudari dobili su prigodu da posjete legendarni stadion Željezničara Grbavicu gdje ih je dočekao novi trener tog kluba i bosanskohercegovačka trenerska legenda, Amar Osim sa svojim pomoćnikom Almirom Memićem.

Turnir u Sarajevu uvelike olakšava i vodič s kojim već godinama NK Rudar iz Labina ima sjajnu suradnju. Popularni Ibro u Sarajevu zaustavlja aute i tramvaje da djeca sigurno prođu cestu, a u proteklih šest godina još uvijek nismo naišli na vrata koje njegov zarazni osmijeh i pozitivna narav nisu uspjela otvoriti.

Za kraj, treneri Roberto Paliska, Mauricio Kožljan, Dean Načinović i Elvis Uravić žele iskoristiti prigodu i zahvaliti se svim roditeljima i djeci na izrazito uzornom ponašanju. Na ovakvim velikim međunarodnim turnirima se najbolje vidi koliko kulturnu i pristojnu djecu ima NK Rudar, što treba istaknuti s ponosom.

Updated: 14/01/2019 — 11:57