Macan donio radost, Rudari nanijeli prvi poraz bakarskom Borcu

Čovjek zvan gol – Ivan Macan

Bakarski Borac se u Labinu pokazao kao izrazito potentna momčad i nije čudo da su u samom vrhu ljestvicu. No, prvi poraz u sezoni nanijela im je mlada, odlučna i “kovarski” nastrojena momčad Rudara.

Već u 13. minuti Borac ima jedanaesterac, ali Kovač Birkaš pogađa vratnicu da bi osam minuta kasnije Erik Paravić sjajno centrirao s desne strane, a Ivan Macan glavom doveo domaćina u vodstvo.

Do predaha je Paolo Blažina, mladi domaći vratar, obranio jednu odličnu priliku gostiju koji su u prvoj minuti nastavka poravnali. Matija Brdar si je stvorio prostor i snažnim udarcem pogodio prvi kut za 1:1.

Kovari se ne predaju, iako je Blažina još jednom odlično reagirao na gostujuću matnu situaciju da bi pobjedu Labinjanima donio Macan izborivši i realiziravši najstrožu kaznu deset minuta prije kraja susreta.

Treba reći da je Borac bio vrlo dobro posložen, dojam je možda i bliže pobjedi, ali je isto tako jasno da je Dragan Načinović “probudio” obrambenu odgovornost kod labinskih nogometaša koji su u proteklih 180 minuta primili samo jedan gol što im je nekad znao biti prosjek polovice poluvremena. Uz sjajnog Macana i veliki doprinos svih igrača, treba spomenuti i 20 minuta neumorne trke i htijenja klupskog juniora Emilia Celestina Vidasa.


LABIN – Gradski stadion – Gledatelja: 100

ČETVRTA NL NS RIJEKA – 8. KOLO – SUDAC: Paolo Jakovašić (Opatija)

RUDAR – BORAC 2:1 (1:0)

Strijelci: 1:0 Macan 21′, 1:1 Brdar 47′, 2:1 Macan 80′-11m

Žuti kartoni: Paravić, Kurtić, Macan (Rudar) Iljazi, Tomiek (Borac)

RUDAR: Blažina, Dragovina (od 58. Bajrami), Kozić (od 69. Vidas), Stojković, Macan, Bembić (od 58. Paić), Hasanbegović, Dadić, Kurtić, Paravić, Gračić
Treneri: Dragan Načinović

BORAC: Ćućić, Tomiek, Kovač Birkaš (od 73. Franko), Razmilić (od 56. Ivančić), Grbac (od 73. Stanišić), Dukađin, Brdar (od 69. Grdinić), Imeraj (od 51. Pribanić), Slavujević, Hodanić, Iljazi
Trener: Damir Kraljić

Updated: 13/10/2018 — 17:54