Disciplinirani i borbeni Kovari prvi odnijeli bod iz Rovinja

Paolo Blažina – za budućnost ne treba brinuti

Rudar je u osmom kolu postao prva momčad u ligi koja je u ovoj sezoni odnijela bod s Valbrune. Prije njih, tu su “stradali” Halubjan, Naprijed i Vihor, a danas su Rovinježima i nedostajali Rudela i Krajcar što se pokazalo kao veliki “minus” domaćina.

Inače, treneri Jurić i Načinović danas su na teren poslali ukupno 20 igrača ispod 21 godine, i to ravnomjerno, svatko po deset. Rezultiralo je to čvrstim, ali korektnim derbijem u kojem je prvu prigodu imao Ivan Macan, ali mu u 31. minuti vratar Starčić brani udarac.

Najbolju prigodu za domaćine imao je Damir Kazalac u 46. minuti, ali je tog puta odličan bio Paolo Blažina da bi u smiraju susreta Igor Juričić loše zahvatio loptu u matnoj situaciji, malo iskosa.

Na kraju, remi djeluje kao najrealniji ishod, a obzirom da je ovo prvi gostujući bod Rudara nakon dugo vremena, a i prva utakmica nakon još duže vremena da je Kovarima rubrika “primljeni pogoci” ostala na nuli, gosti sigurno susret napuštaju zadovoljniji.


ROVINJ – SRC Valbruna – Gledatelja: 150

ČETVRTA NL NS RIJEKA – 7. KOLO – SUDAC: Vladimir Merle (Viškovo)

ROVINJ – RUDAR 0:0

Žuti kartoni: Hoxha, Rojnić (Rovinj) Stojković, Juričić (Rudar)

ROVINJ: Starčić, Vidan (od 66. Magdić), Karlović K. (od 66. Prgić), Rojnić, Kajtazi, Matošević (od 87. Stojanov), Paulinić, Kazalac, Batelić, Karlović M., Hoxha
Trener: Alen Jurić

RUDAR: Blažina, Dragovina (od 66. Bajrami), Načinović Ar. (od 61. Bembić), Stojković, Macan, Juričić (od 87. Vidas), Hasanbegović, Dadić, Kurtić, Paravić (od 83. Kozić), Gračić (od 73. Paić)
Treneri: Dragan Načinović

Updated: 06/10/2018 — 18:36