Rudar ne podiže cijene ulaznice, ali ukida sve besplatne

Razmatrajući značajno povećane troškove koje im je donijela III HNL Zapad, a napose ovako proširena, koji su po slobodnoj procijeni oko 250.000 kuna, a možda i više, u labinskom Rudaru su se odlučili za kompromisno rješenje. Naime, ne kane povećavati cijenu ulaznica, koja ostaje i dalje 20 kuna, ali ukidaju sve besplatne, tako da će broj prodanih ulaznica biti pouzdan pokazatelj posjete na pojedinoj utakmici. Osim aktivnih članova seniorske momčadi i omladinskog pogona svi drugi će plaćati ulaznicu. Čak će se to odnositi i na nogometaše seniorske momčad koji su vrlo često traže karte za svoje prijatelji i rodbinu. Od sad će ih moći dobiti u neograničenom broju, ali će im, za iznos kupovine, na kraju mjeseca, biti umanjene naknade.

Plaćanja će biti oslobođeni i svi osnovnoškolci, osobe sa invaliditetom s preko 75% invalidnosti, te socijalno ugroženi s minimalnim primanjima. No, svi oni će svoje pravo može ostvariti na način da se s adekvatnim potvrdama jave u klupske urede i od tajnika zatraže svoje ulaznice.

Osim financijskog efekta glavni razlog za ovu odluku klupskog čelništva je stalni pritisak po pitanju (ne)prava na počasne i članske iskaznice. Po procjenama u odajama labinskog trećeligaša očekuje se prodaja 250 – 300 ulaznica, a ostvare li se najave da bi dres Rudara mogao obući Kristijan Glavaš, što bi jamčilo dobre rezultate, moglo bi se prodati i još koja stotina.

Oni koji će kupiti karnete (komplet ulaznica za 9 jesenjih utakmica) raspolažu pravo na popust, i to oni koji komplet plate jednokratno moći će to ostvariti za 150 kuna, a oni koji se zabilježe za plaćanje u dva obroka za 160 kuna, i to prvi obrok do početka prvenstva, 26. kolovoza ove godine, a drugi do utakmice protiv Vrboveca koja se u okviru 9. kola igra u Labinu 07. listopada, također ove godine.

Updated: 03/08/2017 — 20:57