Glavaš se ne vraća doma, Kovarima želja ostaje neostvarena

Iako se dolazak Kristijana Glavaša nametao kao vrlo izgledna opcija iz labinskog trećeligaša su javili da se daljnji pregovori prekidaju, Razloge je pojasnio predsjednik kluba iz Zelenica, Remzo Zalihić: „Glavašu smo poodavno stavili našu ponudu na stol. Rok za izjašnjavanje mu je istjecao za tri dana, u ponedjeljak. Javio se i rekao da će još čekati, što je za nas neprihvatljivo. U ostalom bilo bi nekorektno prema ostalim kojima nismo tolerirali kalkuliranje“, oštar je predsjednik kluba.

Najsvježiji primjer je mlađahni Antonio Pavlić koji je tražio da ga se sačeka dok se ne bude znali igramo li III HNL. Bili smo maksimalno uviđajni i obećali smo mu dati ispisnicu u svakom trenutku ako nađe povoljan inozemni angažman. Ali, da čekamo i licitiramo sa ostalim hrvatskim klubovima, to nećemo. Osobno, mislim da Glavaš nigdje u Hrvatskoj neće dobiti uvjete koje smo mu mi ponudili. No, to je njegov problem. Stječem dojam da pojedinci povratak u Labin doživljavaju kao određeno poniženje. Svima s kojim razgovaram uvijek naglasim, ako mu nije čast i zadovoljstvo nositi dres Rudara, bolje da sreću potraži negdje drugdje“.

O daljnjim planovima po pitanju pojačanja Zalihić je bio rezerviran, najavivši da će sigurno dovesti još jednog nogometaša, a da se više znati do kraja narednog tjedna. Zbog korektnosti, pokušali smo doći i do Glavaša, koji se izjasnio:

„Prvo, želim naglasiti da mi je nejasna buka koja se stvara oko mog dolaska, odnosno nedolaska. Hvala Rudaru na korektnoj ponudi i stvarno mi ne bi bilo ispod časti igrati za taj klub jer sam odrastao u Labinu i Rudar je moj klub. No, kako živim sa djevojkom, stvaramo zajednički suživot pa moram misliti na oboje, tako da moje preseljenje u Labin nije dolazilo u obzir. Ponuda gosp. Zalihića bila je i više nego korektna, a da li je najbolja u Hrvatskoj ili ne, to ću ja sam procijeniti“, rekao je u jednom dahu i završio:

„Želim Rudaru sve najbolje u novoj ligi jer smatram da imaju vrlo kvalitetan kadar i da će sami sebe iznenaditi svojom kvalitetom u nadmetanju za zagrebačkim klubovima.“ NK Rudar želi sve najbolje u nastavku karijere Kristijanu Glavašu.

Updated: 04/08/2017 — 21:09