Predsjednik Zalihić podnio ostavku, Skupština zakazana za 06. lipnja

Danas, 22. svibnja 2017. godine, predsjednik NK Rudar poslao je priopćenje medijima koje glasi:

Remzo Zalihić na proslavi 70-godišnjice kluba

Poštovani članovi Skupštine NK Rudar, ovim putem Vas obavještavam da podnosim ostavku na funkciju predsjednika kluba. Kao što se vjerojatno sjećate, kad sam se, prije četiri godine, kandidirao, pod radnim naslovom „KAKO DALJE“, rekao sam da mi je cilj u četverogodišnjem mandati stabilizirati klub, sportski i kadrovski, ali ponajprije organizacijski i financijski, a onda svoje mjesto ustupiti nekom drugom.

O svom i radu mojih suradnika, najmjerodavnije su ocjene drugih. Danas, nakon četiri godine, zahvaljujući istrajnosti i sportskom strašću, a napose nesebičnoj pomoći koju mi je, u oba saziva,  pružala velika većina članova Izvršnog odbora, te ostali prijatelji, sponzori i donatori, gotovo svi relevantni u nogometnih krugovima u okruženju, Istarskoj i Primorsko goranskoj županiji, tvrde, da smo, nakon HNK Rijeka, među najbolje organiziranim klubovima na ovom području.

Preko pola milijuna naslijeđenog duga gotovo je u potpunosti sanirano, ali još važnije, usporedo s tim, tekuće obveze prema uposlenicima, nogometašima, trenerima, savezima, službenim osobama i dobavljačima uredno su izmirivane, tako da, u trenutku podnošenja ove ostavke, osim vrlo malog iznosa  starog duga, i par tisuća kuna tekućeg, koji je „u valuti“, nemamo dugovanja, s perspektivom da u naredna dva-tri mjeseca, koliko sam spreman voditi klub u tehničkom mandatu, do izbora novog predsjednika, i taj prestali  dio bude u potpunosti saniran. Jednako je vrijedno, kad su financije u pitanju, da je klub, kroz ove četiri godine, zahvaljujući profesionalnom odnosu spram sponzora i donatora, stvorio marketinški-poull s više vrijednih dugoročnih ugovora koji jamče gotovo polovicu potrebnog proračuna u srednjoročnom razdoblju, te podignuo standard uvjeta za rad trenerima i nogometašima na za vidno veliku razinu.,

Posebno sam ponosan na nespornu činjenicu da se seniorska momčad, nakon dvije-tri godine konsolidacije i grčevite borbe za ostanak, zahvaljujući odgovornom i kvalitetnom radu svih u klubu, a napose trenera Valdia Šumberaca i Franka Čupića, napokon vratila u sami vrh prvenstvene ljestvice, s jasnim vizijama da u naredne četiri godine, napravi pomak za jedan – ili čak dva ranga više, što klub renomea Rudara i zaslužuje. Jednako tako ponosim se i činjenicom da je i rad u omladinskom pogonu podignut na jedan puno viši nivo, i da se, iz dana u dan, brojnost najmlađih u našoj „Školi nogometa sve više i više povećava.

Sve u svemu, kao što sam prije šest mjeseci, na Izvještajnoj skupštini ustvrdio, klub je dosegnuo razinu na kojoj bi me morao naslijediti netko s puno većim društvenim utjecajem, a sve kako bi se nastavila progresija u svim segmentima. Iz gore navedenih činjenica, bez obzira što je to, na svojevrstan način, kontradiktorno, potpuno sam svjestan da je danas puno teže preuzeti klub, nego kad sam ga ja preuzimao prije četiri godine. „Ljestvica“ je podignuta visoko u svim segmentima, i moći će je „preskočiti“ samo mali broj onih koji bi me u perspektivi mogli naslijediti. No, u isto vrijeme, siguran sam da Labin ima kvalitetnih pojedinaca koji bi mogli preuzeti predsjedničku funkciju i povesti klub u nove uspjehe.

Naravno, ne želim nikog javno prozivati niti imenovati, ali mislim da svi kojima je Rudar na srcu trebaju učiniti sve da se, ta promjena desi, u slučaju koje sam i sam, ako bude kvalitetna, a ako to novi predsjednik zatraži, spreman ostati u klubu na nekoj nižoj operativnoj funkciji.

Na kraju želim jasno i nedvojbeno naglasiti da moja ostavka nije posljedica bilo kakvog nezadovoljstva, naprotiv odlazim zadovoljan u spoznaji da ću ovim svojim potezom doprinijeti da se osigura još perspektivnija budućnost za naših 200-injak članova, od kojih je preko 150 najmlađih, od sedam do 18 godina. Također, jedan od razloga je i moje zdravstveno stanje, koje u perspektivi nije obećavajuće.

Vjerujem da su potonji podaci dovoljno valjan motiv svima, a napose novom predsjedniku, da se maksimalno potrudimo da se naš zajednički cilj i ostvari. Ostaje mi još zahvaliti svima na razumijevanju i ukazanoj časti da četiri godine budem na čelu ovog kluba svijetle prošlosti, uvjeren sam i još svjetlije budućnosti.

U Labinu 22.svibnja 2017.

Remzo Zalihić


Predsjednik kluba je također sazvao Izvanrednu izbornu Skupštinu kluba za utorak, 06. lipnja 2017. godine s početkom u 19:00 sati u školskom restoranu Srednje škole “Mate Blažina” gdje bi Rudar trebao dobiti novog predsjednika.

Updated: 22/05/2017 — 13:33