Izostala nagrada za ponajbolju predstavu Rudarovih nogometaša u posljednjim godinama

Danas je na gradskom stadionu odigran prvi dan turnira „Kvarnerska Rivijera“, a minimalne pobjede ostvarili su podgorička Budućnost i talijanska Spezia.

Što se tiče prve utakmice, u prvih 20 minuta Zrinjski je imao više od igre, a prednjačili su i u udarcima. Opasni su bili Hajdarević u dva navrata i Božić sa dvadesetak metara, a tresao se i okvir gola Budućnosti.

Podgorička Budućnost slavila je prekrasnim pogotkom Vasilija Terzića koji je jedno paralelno dodavanje u 63. minuti poslao u desne rašlje golmana Savića za konačnih 1:0.

Nakon službenog otvaranja turnira pri kojem su se okupljenima obratili predstavnik HNK Rijeka, Ranko Buketa, počasni predsjednik labinskog kluba Anton Gergorić te tajnik Sportske Zajednice Siniša Verbanac, uslijedila je utakmica Rudara i Spezie.

Omladinci Rudara odigrali su jednu od najboljih utakmica na ovom turniru u proteklih nekoliko godina pa su posljednjih 20 minuta Talijani panično „čistili“ loptu iz svojeg šesnaesterca.

Na kraju Spezia je pobijedila golom Tivegne, ali treba spomenuti da je Rudar preko Dragovine dvaput i jednom Licula imao 100%-tne prigode koje je obranio najbolji igrač susreta, gostujući golman Calzetta.

 

LABIN – Gradski stadion – Gledatelja 200

RUDAR-SPEZIA 0:1

Strijelac: 0:1 Tivegna 17′

RUDAR: Blažina, Dragovina, Radola, Baskijera, Licul, Biljuh, Černjul M., Bembić, Načinović, Pamić, Maksenčuk

Još su igrali: Blašković, Biletić, Klapčić, Damjanić, Okanović, Stojić

SPEZIA: Calzetta, Crispi, Di Vittorio, Cerreti, Bonfiglioli, Conti, Tivegna, Barrachini, Riviera, Bonin, Gandolfi

Još su igrali: Angelet, Suma, Nobile, Ciurco, Parziale, Belotti, Ferri

Updated: 22/05/2017 — 21:02