Presjek proljetnog dijela natjecanja četiri najstarije selekcije omladinskog pogona

Nino Lazarić i Josip Maksenčuk

Porazima kadeta i juniora od jake Rijeke II jučer na labinskom stadionu završena je sezona sve četiri najstarije selekcije u omladinskom pogonu. Oni najmlađi imaju još zaostale utakmice.

MLAĐI PIONIRI

Nakon odlične jeseni u kojoj je samo Uljanik bio ispred njih u Županiji, mlađi pioniri nastavili su sa solidnim igrama i u društvu najboljih u Istri i na Kvarneru. U konkurenciji od osam klubova, sezonu su završili na petom mjestu, ostavivši iza sebe Pomorac 1921, Istru i Halubjan. Iako je bilo tijesno, za pokuditi je činjenicu da je momčad posljednja u segmentu fair playa.

Za selekciju koju vodi Dean Načinović nastupali su: Kos, Karić, Verbanac, Čenaj, Basanić, Murtić, Juričić, Faraguna, Kalebić Osip, Peršić, Lazarić, Černjul, Kocijel, Rašuo, Peruško, Sejdijaj, Franković, Petrović, Pappalardo, Katičić, Fonović i Stojak. Kapetan momčadi bio je Paolo Juričić, a na ljestvici strijelaca predvodi ih Dino Murtić sa četiri pogotka.

STARIJI PIONIRI

Nešto lošije izdanje pokazali su nogometaši Daria Milevoja koji su u najjačem rangu Nogometnog Središta Rijeka bili sedmoplasirani, sa istim brojem bodove kao i nižerangirana pulska Istra. U bodovanju za fair play, Rudar je također pretposljednji.

Trener je koristio sljedećih 18 nogometaša: Blašković, Dragovina, Poropat, Damjanić, Kanciani, Smolica, Malkić, Begović, Škopac, Okanović, Vidas, Načinović, Osmić, Vlačić, Hrvat, Halilčević, Basanić i Belušić. Kapetansku traku su gotovo podjednako nosili Arian Načinović, Marko Damjanić i Endi Blašković koji je s pet pogodaka i najučinkovitiji strijelac.

KADETI

Nogometaši Dragana Načinovića smjestili su se na šestoj poziciji te tako bili bolji od Dokera i Rovinja. No, njihov je veliki uspjeh i ulazak u ovu ligu sa juniorima jer su tijekom cijele sezone bili lišeni usluga Maksenčuka, Licula i Blažine sa kojima bi rezultati sigurno bili nešto bolji. Napomenimo i da su u kategoriji Fair play najbolji u ligi.

Proljeće su odigrali: Pozderović, Kozić, Baskijera, Belo, Radola, Griparić, Peršić, Stojić, Černjul M., Gušić, Biljuh, Ivančić, Licul, Vidak, Načinović, Klapčić, Vidas i Damjanić. Toni Baskijera bio je kapetan, a peterostruki strijelac Mariano Černjul najbolji u tom segmentu.

JUNIORI

Peti od osam su okončali i Vilićevi juniori, koji iako kvalitetni, više nisu mogli pratiti ritam koji im je nanijeo proljetni raspored. Primjerice, Josip Maksenčuk je u posljednjih mjesec dana odigrao 13 utakmica, što je podatak od kojeg treba bježati i pokušati ga ne ponoviti. Ova je momčad bila sedma u fair playu u kategoriji juniora.

Trener Ljubomir Vilić koristio je 20 igrača, i to: Blažina, Bugarin, Lazarić, Licul, Peršić E., Černjul E., Maksenčuk, Belušić, Miletić, Batelić, Višković, Bucul, Božičević, Bilić, Aličajić, Glavičić, Sergović, Alić, Načinović, Radočaj. Kapetan je bio Noel Bucul, a najbolji strijelac Nino Lazarić sa pet pogodaka.

Sezona je završena za ove selekcije, a o početku priprema i eventualnim promjenama javnost će biti promptno obavještena. NK Rudar se zahvaljuje svim igračima na iskazanom zalaganju i htijenju.


JAVNA POHVALA ROBIU FONOVIĆU

Kako je to jedini novinar s Labinštine koji redovito prati naš klub, nerijetko ga i kritizira, Fonović je još jednom pokazao da razumije tešku ekonomsku situaciju i da mu je Rudar još uvijek „blizu“ srca. Naime, Fonović je jučer bio delegat na utakmicama kadeta i juniora, a u zapisnik je na kraju unio kako se odriče svoje takse u korist omladinskog pogona NK Rudar. Lijepa je to gesta koja više od financijske koristi Rudaru donosi podsjetnik kako još uvijek ima mnogo ljudi koji vole ovaj klub. Nadamo se da će biti što više takvih, a što manje onih koji naplaćuju i deset kuna prijevoza.

Updated: 06/06/2016 — 10:34