Labinski ‘klinci’ poraženi u Otočcu u posljednjoj utakmici sezone

Paolo Blažina, vratar Rudara

U susretu koji im rezultatski nije ništa značio, nogometaši Rudara u Liku su otputovali s dosta pomlađenim sastavom, te su očekivano poraženi od super-motiviranog domaćina. U utakmici bez kartona gosti, unatoč porazu, sačuvali 10. mjesto, a domaći, unatoč pobjedi, zakoračili jednom nogom u županijsku ligu.

Počelo je urnebesno ispred gostujućeg gola gdje je kadet Paolo Blažina radio čuda i naprosto domaće napadače dovodio do očaja, posebno Lucijana Tomca koji se očito, po svaku cijenu, pokušavao dokopati titule najboljeg strijelca lige. Labinski mladac je u tom periodu obranio šest „zicera“, a onda je pokleknuo s bijele točke. Janković vidi igranje rukom, a Tomac je napokon doveo domaće do minimalne prednosti.

Pitanje pobjednika, ako ga je danas uopće i bilo, riješio je Vukić, dvije minute prije odmora, „naprosto“ zakucavši loptu, iz blizine, u Blažininu mrežu, nakon ubačaja Tomca s lijevog boka. Potonji do titule najbolje strijelca dolazi u 75. minuti, nakon „minijature“ u kojoj je „piruetom“ izigrao kompletnu zadnju liniju gostiju, i preciznim udarcem s nekih 10-ak metara loptu poslao u same rašlje. Gosti, od prve do 90. minute, samo čekali zadnji Jankovićev zvižduk, pritom dva puta iz daljine uputivši udarac ravno u Božičevića, prijetili su Bilić i Černjul.

OTOČAC – Gradsko igralište – 150

Sudac: Zoran JANKOVIĆ (Rijeka)

OTOČAC – RUDAR 3:0 (2:0)

Strijelci: 1:0 Tomac 25′-11m, 2:0 Vukić 43′, 3:0 Tomac 75′

OTOČAC: Božičević, Sladović (46-Ostović), Benčić, Banić, Rudelić, Tomac (78-Dujmović), Čurčić (65-Bogdanić), Vukić, Krznarić, Burić, Bunjevčević

RUDAR: Blažina, Načinović, Jajčević, Juričić, Batelić, Licul, Ivanović, Mehić, Bilić, Černjul E., Lazarić (46-Bugarin)

Updated: 28/05/2016 — 20:51