NOGOMETNA ŠKOLA

OSNOVNE INFORMACIJE O UPISU

1. NK RUDAR Labin je nogometni klub koji brine o sportskom i integriranom razvoju svojih igrača. Upis u najmlađu selekciju (Otvorenu školu) predstavlja uključivanje djeteta u sportsku i nogometnu praksu i nudi za svu djecu (dječake i djevojčice) jednake mogućnosti i uvjete za rad i vježbanje. Želimo nadahnuti djecu da igraju nogomet, upoznati ih s pravilima nogometnog odgoja i igre i naviknuti ih na zajednički radpoštujući red i disciplinu i prijateljstvo.

2. Treninzi se odvijaju na igralištima u vlasništvu ili pod upravljanjem Grada Labina.

3. Raspored treninga objavljuje se na oglasnoj ploči kluba i na web stranici www.nkrudar.hr

4. Klupski nogometni vrtić trenira 2 puta tjedno, dok selekcije od U-9 do U-11 imaju od 2 do 4 aktivnosti tjedno. Sve ostale selekcije od U-12 do U-19 imaju od 3 do 5 aktivnosti tjedno. Sve su ekipe uključene u redovita natjecanja HNS-a i NSŽI-e.

5. Svi treneri u NK RUDAR Labin imaju odgovarajuću trenersku licencu ili su u procesu dobivanja iste.

6. Mjesečna članarina iznosi od 150,00 Kn za Otvorenu školu, dok za sve ostale kategorije (U-9, U-10, U-11, U-12, U-13, U-14, U-15 i U-17) mjesečna članarina iznosi 200,00 Kn.

7. Način plaćanja i drugi detalji dostupni su u Pravilima o naknadama za školovanje koji su objavljeni na web stranici www.nkrudar.hr/nogometnaskola

8. U klubu brinemo o cjelokupnom razvoju svakog igrača, te kolegij trenera procjenjuje napredak svakog igrača svakih šest mjeseci.

9. Igrači ili roditelji moraju obavijestiti trenera o svim sportskim aktivnostima koje klub ne organizira (školska natjecanja, turniri, nogometni kampovi…) i pribaviti njegovo dopuštenje.

10. Igrači ili roditelji su dužni prijaviti sve promjene na svojoj stalnoj adresi, telefonskim brojevima, produženom odsustvu…

11. Svaki igrač NK RUDAR Labin mora dvaput godišnje (prije početka nove sezone i na početku proljetnog dijela), kako to zahtijeva HNS, proći liječnički pregled od strane klupskog liječnika. Troškove pregleda pokriva klub.

12. Igračima se može, na zahtjev roditelja, pomoći u uređenju svog statusa sportaša u osnovnoj i srednjoj školi.

13. U natjecateljskoj sezoni svi članovi kluba obvezni su kupiti uniformnu klupsku opremu, koja postaje vlasništvo nogometaša.

14. U slučaju različitih ozljeda i bolesti, o tome treba izvijestiti trenera ili voditelja škole.

15. Klub će imati i Vijeće roditelja, koje uključuje predstavnika roditelja svake selekcije i ima savjetodavnu ulogu unutar kluba. Predstavnika biraju sami roditelji i predlažu ga klubu.

16. Svi mogući problemi, nesporazumi i sporovi rješavaju se zajedno s nogometašem, trenerom i predstavnicima kluba.


PRAVILNIK O ČLANARINAMA

NK RUDAR Labin – PRAVILNIK O ČLANARINAMA


TRENING

1. Treninzi se održavaju u po bilo kakvom vremenu! (Trener će vas obavijestiti o svakom otkazivanju)

2. Roditeljima nije dopušten ulazak u svlačionicu i igralište.

3. Uporaba mobilnih telefona u svlačionici nije dopuštena.

4. Treninzi traju otprilike 90 minuta (Nogometni vrtić, U-9, U-10 i U-11 oko 60-75 minuta).

5. Piće (vrlo preporučljivo) možete donijeti na igralište isključivo u vlastitim bocama.

6. Igrači moraju biti prikladno obučeni za trening (vremenske promjene).

7. Igrači trebaju doći na trening u uobičajenoj odjeći i presvući se u svlačionici i pripremiti se za trening. Isto vrijedi i nakon treninga.

8. Igrači moraju biti spremni trenirati najmanje 15 minuta prije početka treninga.

9. Igrači su dužni voditi brigu o svojim stvarima na treninzima i utakmicama.

10. Nije dopuštena komunikacija roditelja i igrača tijekom treninga i utakmica – osim u iznimnim slučajevima.

11. Za različita pitanja i razgovore treneri su dostupni nakon završetka treninga, a ne neposredno prije ili čak tijekom treninga. Uvijek je moguće nazvati trenere na telefon i dogovoriti individualni razgovor ili Sastanak u prisustvu jednog predstavnika kluba.

12. Treninzi su obavezni. Svaka odsutnost mora se prijaviti i objasniti unaprijed.


UTAKMICA

1. Svaki igrač mora odmah obavijestiti trenera o svakoj nepredviđenoj odsutnosti.

2. Za sve prijateljske i prvenstvene utakmice od selekcije U-9 do selekcije U-11 koje se igraju na području Istarske županije roditelji osiguravaju prijevoz sami ukoliko nije organiziran od strane kluba. Zajednički odlazak i zajednički dolazak na mjesto okupljanja – u pravilu je uvijek ispred stadiona Gradskog stadiona ili ako nije drukčije dogovoreno.

3. Za sve prijateljske i prvenstvene utakmice od selekcije U-12 do selekcije U-19 koje se igraju na području Istarske županije ili izvan nje prijevoz je organiziran od strane kluba, ukoliko nije drukčije dogovoreno. Za utakmice na području Labinštine roditelji osiguravaju prijevoz. Zajednički odlazak i zajednički dolazak na mjesto okupljanja – u pravilu je uvijek ispred stadiona Gradskog stadiona ili ako nije drukčije dogovoreno.

4. Prehranu na utakmice u pravilu osiguravaju roditelji, ukoliko nije drugačije dogovoreno.

5. U svim utakmicama igrači moraju nositi službenu klupsku opremu.

6. Na utakmicama roditelji smiju samo navijati, ali ne i davati upute igračima i neprimjerenom ponašanju prema protivničkoj momčadi, dužnosnicima, sucima, roditeljima ili drugim gledateljima.

7. Trener odlučuje isključivo o tome tko igra, o broju utakmica, minutama i mjestima igranja pojedinog igrača te o načinu igre. U slučaju neslaganja, moguće je razgovarati s trenerom ili upravom kluba.

8. U prvom planu je razvoj, odgoj i napredak djece i igra. Rezultat mora biti rezultat rada i stečenog znanja. Stoga će svi koji će poštovati rad, red, disciplinu i pripadnost klubu biti pobjednici! Čak i oni koji neće biti vrhunski nogometaši!

9. Vrsta prijateljskih utakmica i međunarodnih turnira u inozemstvu također značajno podiže kvalitetu rada i napretka. Stoga su ove aktivnosti sastavni dio našeg programa svake selekcije.


OSTALO

1. Igrači selekcija od U-10 do U-17, također su dužni obavljati zadatke sakupljača lopti i dežurati na nosilima na utakmicama seniora.

2. Odabir igrača za svaku utakmicu priprema trener.

3. Ukoliko član nosi klupska obilježja u slobodno vrijeme i izvan klupskih aktivnosti, dužan se ponašati uzorno i primjereno, da svojim riječima i djelima ne okalja ugled kluba.

4. Prilikom dolaska i odlaska, na trening ili utakmicu, kao i u slobodno vrijeme, članovi se moraju ponašati u skladu s bontonom koji mora biti i dio kulture na tribinama.