Nedeljko Josipović i Roberto Paliska, suglasni: “Najveća dobit polusezone su naša djeca“.

Mjesec dana je prošlo od posljednje utakmice seniorske momčadi u 3.NL NS Rijeka. Nedeljko Josipović i Roberto Paliska više su nego zadovoljni odrađenom polusezonom seniorske momčadi.

„Rezultat seniorske momčadi je odličan. Zauzeli smo 4.mjesto na kraju jesenskog dijela prvenstva 3. NL NS Rijeka, te smo najbolja plasirana Istarska momčad lige“, kaže Josipović u uvodu, pa dodaje: „Ono šta je puno važnije od tablice je podatak da je nakon prošle sezone kada je par juniora zakoračilo u seniorski nogomet, ove godine brojka utrostručena, a to je po meni i najveća dobit ove polusezone. Nakon turbulentne godine i problema početkom priprema oko ekipiranja momčadi što se reflektiralo na malo slabijim rezultatima u ljetnim pripremama, stvari su početkom prvenstva sijele na mjesto. Uz kostur momčadi, starije igrače (Kurtić, Načinović, Stepčić, Rudan, Dadić, Golja, Blažina, Bilić, Božičević..), mlađi dečki iz omladinskog pogona koji su započeli pripreme, odlično su se uklopili i prilagodili zahtjevima kao i dva Amerikanca (došli putem agencije NextLevel) koji su svojim igrama i golovima, opravdali dolazak. Na njih računamo i na proljeće. Fokus će i dalje biti na domaćim igračima, odnosno igračima iz omladinskog pogona. Iako sa “strane” imamo Rudana, Dadića, Boucauxa, te Floridana, za prvu dvojicu mogu slobodno reći da su to naši, domaći dečki i vrlo su važne karike u momčadi, dok se Boucaux pokazao kao pravo pojačanje, kao i Floridan koji je rekovalescent i siguran sam da će nakon teške ozljede i dužeg oporavka, opravdati naša očekivanja u 2.djelu prvenstva. Sa velikim veseljem i radosti očekujemo povratak Tina Licula koji se nakon teže povrede i dužeg oporavka vraća na zelene travnjake. Po učinku bi posebno istaknuo Paola Juričića koji ima samo jedan gol manje od prvog strijelca lige, te talentiranog Dilana Bašića (rođen 2005.) koji je dokazao da uz Blažinu imamo još jednog kvalitetnog golmana u seniorskoj momčadi. Svakako bi pohvalio i Sanjina Vozilu koji se stavio na raspolaganje seniorskoj momčadi kao 3.golman. Na kraju moram istaknuti Roberta Palisku koji je u potpunosti opravdao ukazano povjerenje na početku sezone što sami rezultati i govore.“

Roberto Paliska, glavni trener seniorske momčadi dodaje : „Najveći dobitak polusezone su naša djeca. Momčad je na početku priprema ostala bez nekolicine standardnih igrača ( I. Macan, Giljanović, T.Macan, …….), te smo se okrenuli našim dečkima, perspektivnim juniorima iz OP. Uz to smo doveli Amerikance koji su svoj dolazak opravdali zapaženim nastupima. Tokom sezone je bilo dosta problema sa izostancima zbog raznoraznih razloga pa uzimajući u obzir sve navedeno, smatram da je 4.mjesto i osvojenih osamnaest bodova, uspjeh. Radujem se povratku Tineta Licula, nakon teške povrede i dugotrajnog oporavka, te potpuni oporavak Stepčića, Dadića i Bilića, pa bi i utoliko bili i igrački jači u nastavku prvenstva“.

Updated: 21/12/2022 — 12:58