INTERVJU: FRANKO ČUPIĆ, ŠEF STRUKE OMLADINSKOG POGONA NK RUDAR LABIN

Od dolaska na čelno mjesto kluba, predsjednik gosp.Sandi Dobrić je u nekoliko navrata spomenuo da mu je jedan od većih motiva dolaska u klub bio stručniji i kvalitetniji rad u omladinskom pogonu. Navedeno je potvrdio postavljanjem šefa struke OP u liku Franka Čupića, inače višeg trenera nogometa. Pred početak službenih natjecanja OP, pitali smo ga o motivima dolaska, ciljevima i dojmovima u ovih mjesec dana rada.

“Dolaskom na čelo kluba, novi predsjednik kluba Sandi Dobrić je najavio promjene u radu nogometne Akademije NK Rudar Labin sa ciljem stručnijeg rada sa djecom što bi trebao biti temelj da u budučnosti seniorsku momčad čine igrači ponikli iz naše nogometne Akademije. U razgovoru sa Sandiem i Dariom Milevojem, preuzeo sam vođenje iste, te smo u prvom navratu obavili razgovore sa svim trenerima koji su u tom trenutku bili u klubu. Pojedini treneri su napustili klub, te smo njihova mjesta popunili trenerima za koje sam smatrao da svojim znanjem mogu pomoći u boljem radu sa djecom. Ne bojim se izazova, rada i odluka koje će biti prvenstveno u interesu djece i kluba, jer će prioritet biti koncentracija kvalitete u ekipama koje igraju na nivou Središta, a te momčadi će se popunjavati kvalitetnim igračima ulaznih godišta. Ponosni smo da već sada, saznanjem da u ovih mjesec dana vidljivo rastemo, te smo ponosni na veliki, do sada najveći broj ikada igrača u omladinskom pogonu. Trenerima i meni je obaveza da djeci prije svega usadimo sportsku kulturu, nogometno znanje, te da ponosno nose grb našega kluba“.

OMLADINSKI POGON OVOG VIKENDA ZAPOČEO SA SLUŽBENIM UTAKMICAMA

Ovog je vikenda jedan dio momčadi omladinskog pogona započeo sa službenim utakmicama. U ligi središta Rijeka, točnije 1. NL NS Rijeka, U13 i U15 selekcije su na igralištu Robert Komen gostovale kod NK Zamet, te polučile i dvije pobjede. Mlađi pioniri su pobijedili rezultatom 4:2, golovima Mujanovića 2, Stepčića i Sušila po 1, dok su Pioniri uvjerljivo startali u prvenstvo, pobjedom od 6:0. U toj utakmici istaknuo se Ardalić sa 4 zgoditka, dok su Kiršić i Golja postigli po 1. Nedjelja popodne donijela je kadetima i juniorima putovanje u Opatiju, u sklopu 1.kola prvenstva 1.NL NS Rijeka. Kadeti su poraženi rezultatom 4:0 u utakmici gdje su naši dečki pokazali dva različita lica. 1.poluvrijeme su u većem dijelu dominirali, ali bez konkretnosti, dok u 2. poluvremenu naši momci nisu bili za prepoznati pa su domaći nogometaši s lakoćom utrpali četiri gola. Za razliku od kadeta, juniori su odigrali 2:2 i uz malo više spretnosti pri kraju susreta mogli i do sva tri boda. Ostale momčadi su odigrale prijateljske utakmice, a vrijedi spomenuti utakmicu u Žminju gdje je selekcija U12 protiv godinu dana starijih dječaka postigla pet zgoditaka, ali je na kraju ipak izgubili rezultatom 6:5.

Updated: 04/09/2022 — 23:01