Zaslužena pobjeda raspoloženih Kiraca

S dva rana gola otvoren je danas ogled na Zelenicama u kojemu je Crikvenica tražila ostanak u utrci za Jadranom, dok Rudar Trans Euro nikakve brige ne brine u ovome trenutku.

Već nakon četiri minute igra Ivan Macan je u mrežu Baričevića pospremio idealnu loptu koju je primio od Valentina Stepčića, nakon što ju je ovaj “iščeprkao” na visini dvadeset metara od gola gostiju.

No veselje Labinjana nije trajalo dugo. Kapetan Rudara Edis Kurtić pogriješio je na mjestu gdje je to najopasnije, a Amir Mašić njegovu je pogrešku pospremio iza leđa Tonya Macana za ranih 1:1.

Preuzela je nakon toga inicijativu gostujuća momčad pa tako do kraja prvoga dijela bilježimo još pokušaj Bogdanića nakon što je nanizao nekolicinu igrača, no Macan je briljantnom obranom spriječio vodstvo Crikvenice da bi u 29. minuti Mašić zaprijetio glavom, ali otišlo je pored vratnice.

U nastavku susreta Crikvenica je bila mnogo bolja momčad, pa je konačna pobjeda Kiraca i zaslužena. U 67. minuti najprije je Šarković pogodio vratnicu, a samo minutu kasnije Alilović iz idealne prigoda promašio cijela vrata.

Bio je to samo uvod u ono što je bilo neminovno u posljednjih petnaest minuta. Najprije je Buršić prevario Golju i svladao Macana za 1:2 u 75. minuti, a deset minuta kasnije Šarković je nakon solo prodora zaključio priču.


LABIN – Stadion Zelenice – 3. HNL ZAPAD – 23. kolo – SUDAC: Marko Tićak (Rijeka), POMOĆNICI: Zlatan Bilić (Zagreb) i Emri Trklja (Petrinja)

RUDAR TRANS EURO – CRIKVENICA 1:3 (1:1)

Strijelci: 1:0 Macan 4′, 1:1 Mašić 8′, 1:2 Buršić 75′, 1:3 Šarković 85′

RUDAR TRANS EURO: Macan T., Načinović, Giljanović, Macan I., Juričić (46. Blow), Golja, Van Wey, Boucaux (74. Bilić), Kurtić, Stepčić, Rudan

Trener: Roberto Paliska

CRIKVENICA: Baričević, Prpić, Bogdanić, Mazzarolli, Alilović, Butorac, Šarković, Buršić (90. Vukajlović), Barac, Mašić Am. (90. Mašić Ad.), Antanasković

Trener: Josip Vukelić

Updated: 07/05/2022 — 19:21