Grobničan uvjerljiv na Zelenicama

Sinoć su na labinskom gradskom stadionu prijateljsku utakmicu odigrali Rudar Trans Euro i Grobničan. Nakon novih 90 minuta tih protivnika, jedno se može ustvrditi. Grobničani su moćni i kvalitetni, ali uz to, još i definitivno ne pašu Labinjanima.

Još je u sjećanju jedna od najlošijih predstava Rudara ove jeseni kada je Grobničan sa visokih 1:4 slavio na Zelenicama, a moglo je biti kudikamo lošije za Rudar u tom susretu. Ni danas situacija osim u prvih pola sata nije bila ništa drukčija. Rudar je odigrao dobar susret do prvog pogotka gostiju, a tada je stao.

Utakmica je od početka bila veoma živa i dinamična sa obje strane, no u prvih dvadeseta minuta jedino je Pilčić zaprijetio pogodivši vratnicu. Ipak, nadmoć Grobničana u 28. minuti dolazi na naplatu kada Pilčić osvaja u reposjedu jednu loptu i pogađa sa vrha šesnaesterca za vodstvo gostiju od 0:1.

Samo četiri minute nakon vodstva Babić je srušen u kaznenom prostoru domaćina, a Pilčić je vodstvo Grobničana udvostručio da bi pet minuta prije kraja prvoga dijela nakon kornera gostiju Prtenjača ostao neshvatljivo sam u razini prve vratnice i poentirao za visokih 0:3.

U nastavku, nakon izmjena kod nogometaša Grobničana, Rudar je ipak malo došao do daha, no dvadeset minuta prije kraja susreta Babić je novim pogotkom samo dokazao da je pobjeda momčadi Grobničana i više nego zaslužena.


LABIN – Stadion Zelenice – PRIPREMNI OGLED – SUDAC: Darko Gubeljić (Labin) – POMOĆNICI: Jasenko Mujić (Potpićan) i Florian Belavić (Santalezi)

RUDAR TRANS EURO – GROBNIČAN 0:4 (0:3)

Strijelci: 0:1 Pilčić 28′, 0:2 Pilčić 32′ (11 m), 0:3 Prtenjača 39′, 0:4 Babić 73′

RUDAR TRANS EURO: Macan T., Božičević, Načinović A., Kurtić, Van Wey, Giljanović, Boucaux, Načinović M., Golja, Rudan, Macan I.

Još su igrali: Blažina, Fonović, Karić, Hrvat, Murtić, Kos, Juričić, Celić

Trener: Roberto Paliska

GROBNIČAN: Curać, Golić, Kurilić, Jukić, Brdar, Vukelić, Babić, Prtenjača, Matković, Pilčić, Bosančić

Još su igrali: Srok, Batarelo, Babić, Gundić, Tešić

Trener: Dušan Gruevski

Updated: 19/02/2022 — 11:02