ZAPOČEO PRIJELAZNI ROK | Tony Macan novi vratar Rudara

Nogometni klub Rudar započeo je s prijelaznim rokom. Danas je u Labinu pristupnicu potpisalo prvo pravo pojačanje. Obzirom da je svoj odlazak u neki od dalmatinskih klubova najavio vratar Marino Bulat, klub je posegnuo za kvalitetnom zamjenom.

Tony Macan je sa sedam godina počeo igrati nogomet u svom Medulinu 1921, a nakon toga je otišao u juniore Istre 1961. Ubrzo i potpisuje ugovor s pulskim prvoligašem te postaje treći vratar kluba. Protekle je sezone bio na posudbi u Uljaniku gdje je branio u Trećoj HNL Zapad, a od danas je član labinskog Rudara.

„Istekao mi je ugovor s Istrom 1961, a imao sam još dvije ponude. Odabrao sam Rudar zbog ambicije za napretkom, a Rudar vidim kao ozbiljan i sređen klub te dobru odskočnu dasku za nove izazove u karijeri. Nadam se da ću pomoći momčadi u ostvarenju ciljeva za ovu sezonu“, rekao je Macan na potpisivanju.

Što se tiče ostalih transfera u Labinu, igrači se imaju pravo izjasniti o ostanku do utorka. Mnogi su već dosad potvrdili ostanak, na čelu s Macanom, Dadićem, Stepčićem, Načinovićem pa je za vjerovati da će kostur momčadi ponovno biti snažan, pogotovo kad se na to nadodaju i ostali prvotimci koji tek trebaju potvrditi.

Predsjednik Zalihić u naredna tri dana ima pojedinačne razgovore s pojedincima te poručuje: „Nitko nije iznad kluba, međutim, uopće ne želim skrivati da je primarni cilj zadržavanje trojca Licul-Golja-Bembić. S njima imam razgovor do kraja tjedna i volio bih kad bi ostali s nama. Nakon toga, ovisno o tome koliko budemo uspješni u njihovom zadržavanju, nastavit ćemo s prijelaznim rokom te dovesti dva ili tri igrača, ovisno o potrebi po pozicijama“, rekao je Zalihić pa okončao:

Nemam straha za ovu momčad, iskusni dio svlačionice je zdrav i afirmativan, a mladi igrači poput Juričića, ali i još neki iz omladinskog pogona, pokazuju da im se treba dati prigoda. Također, s Labinštine bi voljeli dovesti dva nogometaša, Maksenčuka i Blažinu kojima je, po kvaliteti, realno ovdje i mjesto.“, rekao je Zalihić za kraj.

Updated: 01/07/2021 — 17:27