U SUBOTU DERBI S JADRANOM | Gabriel Golja: “Želimo pobjedom vratiti priključak vrhu!”

Istarski derbi Rudara i Jadrana uvijek povlači posebnu pažnju. Staturom, ali i aktualnom razinom organizacije, to su trenutno drugi i treći klub u Istri, poslije prvoligaša iz Pule. Favorita u subotnjoj utakmica naprosto – nema. Rudar igra doma, Jadran bolje stoji na ljestvici.

Labinjani su „živnuli“, na Cresu im se otvorilo i zabili su tri pogotka, ali ne smiju računati na mladog ofenzivnog veznjaka Kristiana Bembića protiv porečkih miljenika Šajeta. Dojam je da imaju slabije rezultate od igre.

S druge strane, Porečani su u četiri susreta upisali tri pobjede, sve redom protiv momčadi iz donjeg doma ljestvice, a domaći poraz od Uljanika ih je pomalo iznenadio. Međutim, Jadran i dalje igra atraktivan i tečan nogomet, a i ofenzivno nisu toliko izgubili odlaskom Valente koliko su mnogi mislili.

Labinski krilni ofenzivac Gabriel Golja je, između ostalog, za RudarTV poručio: „Čeka nas teška utakmica, Jadran je veliki klub kojeg respektiramo, ali pobjedom protiv njih, želimo se priključiti vrhu. Nepoznanica između nas nema, pobjedi će bliže biti momčad koja pokaže više želje, a ja se nadam da ćemo to biti mi.“

Pili li naopako ili govori istinu, reći će nam subota, ali čini se kako trener Jadrana nije u najboljoj situaciji. Naime, uz kartoniranog mladog braniča Paola Bernobića, veoma su upitni i ozlijeđeni Dujanić, Perković i Tomić, tri iskusna veznjaka.

„Očekujem jednu tešku, tvrdu i borbenu utakmicu protiv uvijek neugodnog domaćina koji je imao u posljednje vrijeme laganu krizu rezultata, ali ne i igre. Najviše mi je žao što nećemo biti kompletni, ali bez obzira tko bude istrčao na teren umjesto njih, uvjerenja sam da će ih dostojno zamijeniti“, rekao je Šuran pa dovršio:

„Nema tu previše tajni, jedni i drugi se dovoljno poznajemo i znamo gdje nam prijeti najveća opasnost od ekipe Rudara, tako da, ako budemo pravi, motivirani i maksimalno angažirani možemo se nadati pozitivnom rezultati. Svaku utakmicu idemo na pobjedu, a obzirom na veliki broj izostanaka bio bih ovaj put zadovoljan i s bodom“, zaključio je Šuran.

Utakmicu koja počinje u Labinu u 16:30, u subotu 10. travnja, sudi Kastavac Vedran Jelenčić, a pomoćnici će mu biti Alen Gamilec iz Krapine te Nikola Bedeniković iz Zaboka. Delegat Jakob Bičvić dolazi iz Tara.

Updated: 08/04/2021 — 22:24