NAJAVA | Cres-Rudar | David Golić: “Respektiramo ih, ali se nadamo trobodu”, Anton Bilić: “Sve se može okrenuti u jednoj utakmici”

Cres i Rudar ulaze u sutrašnji susret s pomalo sličnim, a opet različitim okolnostima. Činjenica je da ni jedni ni drugi nisu zadovoljni rezultatima ostvarenim ovog proljeća, ali je pritisak kudikamo veći u Labinu, umjetno stvoreni, kao i najčešće tamo.

Klubovi Cres i Rudar su slični i po tome što ih vode osebujni čelnici, ali i tu postoji velika razlika. Dok je Zalihić u Labinu podložan kritikama i vrlo često mu znaju pronaći „što treba bolje“, na Cresu je svima jasno kako, da nema Tončija Zubovića, sutra bi na igralištu Dari gostovao Lovran, a ne Rudar.

Zbog toga, na Cresu zbog tri uzastopna poraza nema potresa, niti će ga biti ukoliko bude i četvrti upisan, a u Labinu će se „divljanje“ nastaviti i u slučaju remija. To je velika razlika između klubova. Međutim, treba reći da se razlikuju i u kadru. Cres ima par opasnih igrača, ali nema ni izbliza kvalitetnu momčad kakvu ima Rudar.

Uostalom, Labinjani su sredinom tjedna i pobijedili Opatiju, što dovoljno govori. Koristilo im je to i za podizanje atmosfere. Veznjak Rudara David Golić nam je to i potvrdio: “Dobro nam je došla ta utakmica, ostvarili smo pozitivan rezultat, kakvom se možda i nismo nadali, ali nam je to trebalo za podizanje atmosfere i povratak na pobjedničke staze”, rekao je Golić, između ostalog, za Rudar TV.

Obzirom da živi u Labinu, za izjavu smo zamolili i Antona Bilića, igrača Cresa koji ima tri poraza zaredom: “Nedostajalo nam je malo sreće i u nekim trenucima koncentracije kako bi upisali bolje rezultate. Ali, sve se to može okrenuti već sutra, u jednoj utakmici”, rekao je Bilić, a nakon toga smo ga upitali kako će mu biti igrati protiv svog Rudara. Što je odgovorio, pogledajte u videu.

Updated: 02/04/2021 — 21:09