Kovari remizirali na Krimeji

Danas su na Krimeji prijateljsku utakmicu odigrali drugoligaš Orijent 1919 i trećeligaš iz Labina. Oba su trenera imali nekompletne sastave, a kod gostiju su nedostajali kapetan i dokapetan Edis Kurtić i Ivan Macan te Adnan Hasanbegović i Antonio Ivančić.

U prvom dijelu nogometaši obje momčadi odigrale su na nivou prvenstvenog angažmana, od duel igre pa sve do trkačkih podražaja. Rudar je imao u 26. minuti „slobodnjak“ Stepčića kojeg je iz rašlji „izvadio“ novigradski vratar na golu Orijenta 1919 Kristian Boglić.

Dvije minute kasnije Rudar ulazi u visoki presing, a Toni Rudan je najuporniji, koristi grešku obrane i vratara te poentira za 0:1. Orijent 1919 je trebao poravnati u 45. minuti, ali je Emanuel Črnko iz blizine loptu glavom poslao pored gola.

U drugom dijelu ista priča, ravnopravna, čvrsta muška utakmica, u kojoj je u 74. minuti Toni Rudan „pocrvenio“ zbog prigovora. Za Orijent 1919 je na 1:1 u 83. minuti postavio Franko Bosančić. Možda je remi i najrealniji ishod susreta, iako su Labinjani na trenutke bili i bolja momčad.


RIJEKA – Stadion Krimeja – PRIPREMNA NOGOMETNA UTAKMICA

ORIJENT 1919 – RUDAR 1:1 (0:1)

Strijelci: 0:1 Rudan 28′, 1:1 Bosančić 83′

ORIJENT 1919: Boglić, Petrović, Mulac, Milinović, Senčar, Putnik, Kokorović, Jelić, Srzentić, Gerc, Črnko

Još su igrali: Benulić, Macolić, Bucul, Todorović, Bosančić, Fućak, Hodža, Fatić, Gadže

Trener: Damir Milinović

RUDAR: Bulat, Licul, Golić I., Načinović, Dadić, Golić D., Urošević, Stepčić, Golja, Rudan, Petrović

Još su igrali: Vidović, Giljanović, Miškulin, Kovačević, Bembić, Krizmanić

Trener: Zoran Peruško

Updated: 23/02/2021 — 21:14