Elvis Brajković smijenjen, Zoran Peruško novi trener Rudara

Remzo Zalihić i Zoran Peruško

Uspjeli su Labinjani normalno trenirati i ‘skrivati’ svoje probleme puna dva tjedna, a onda je predsjednik Zalihić „presjekao“ i poručio da Elvis Brajković više nije trener. O razlozima nije želio konkretno govoriti, ali je njegova izjava znakovita:

„Ne bih volio ni sa kim polemizirati, ali bio sam više nego strpljiv. Rudar je ozbiljan klub, a ja imam dovoljno sijedih u glavi da mogu procijeniti kada je dosta”, bio je kratak Zalihić.

O svemu se, kaže, svakodnevno konzultirao sa sportskim direktorom Josipovićem i odluku su donijeli zajednički. Zalihić je Josipoviću prepustio odluku o novom treneru.

„Novi trener je Zoran Peruško. Najbolje poznaje ligu i momčad, a nama je jednako važno da ima PRO licencu, što je formalna pretpostavka za naše drugoligaške ambicije. Slažem se da je trebalo presjeći u slučaju Brajković jer je sve počelo poprimati dozu neozbiljnosti. U svakom slučaju mi moramo dalje, a njemu hvala na dosadašnjem angažmanu“, rezolutan je bio prvi klupski operativac i čovjek od najvećeg Zalihićevog povjerenja, sportski direktor Nedjeljko Josipović.

Kratak je bio i novi prvi čovjek na klupi labinskog trećeligaša, Zoran Peruško: „Razgovarali smo i ljetos, ali tad nisam mogao napustiti Veli Vrh. Okolnosti su se u međuvremenu promijenile. Bio sam već u Rudaru, znam kako sustav funkcionira, vjerujem u dobre namjere Zalihića i Josipovića, pa za mene nije bilo dvojbe. Osim toga osjećam obavezu odužiti se zbog odlaska prije dvije godine na koji me primorao splet okolnosti.”

Peruško će svoj debi na klupi „Kovara“ imati već u srijedu kad će Labinjani u Taru odmjeriti snage sa još jednim aspirantom na drugoligašli status, momčadi zagrebačkog Jaruna.

Dan kasnije „zeleno-crni“ igraju u Medulinu protiv Karlovca 1919, a u utorak 23. veljače u Zelenicama dočekuju Orijent 1919, što će im biti generalka za utakmicu osmine finala kupa protiv Oriolika, koja se igra u Oriovcu u nedjelju 28. veljače u 13:00 sati.

Updated: 14/02/2021 — 10:30