NAJAVA ISTARSKOG DERBIJA | Golja: “Želimo se u Labin vratiti s tri boda”

Uljanik i Rudar sutrašnji (14:00) istarski derbi dočekuju u različitim ozračjima. Brodograditelji iza sebe imaju sedam bodova iz tri utakmice, a i taj jedini remi osvojen je na „vrućem“ terenu u Pazinu. S druge strane, Rudari tri tjedna nisu imali utakmice, a i treninzi su zasad improvizacija.

Uljanikov Vigan Hoxha kaže da alibija nema ni na jednoj strani: „Gledajte, svaka ekipa ima svoje probleme, kako Rudar tako i Uljanik , to ne bi trebao biti alibi nikome, motiva ne fali kao ni ambicija“, kaže branič Puljana pa nastavlja:

„Rudar je istarska ekipa koja mi je najveća nepoznanica, prikazano iz kup utakmice koju smo odigrali međusobno na ljeto – to je ekipa podjednaka nama, no ne bavimo se protivnicima, već smatram kako svatko kroji svoju sudbinu. Od Rudara bi izdvojio Macana i Dadica kao najjače pojedince ekipe i kao najveće opasnosti. Očekujem tvrdu i tešku utakmicu , sa malo prilika te velikom bitkom na središnjici, vjerujem kako će tekmu odlučiti jedna greška ili jedan potez.“

O odličnoj formi Uljanika, Hoxha naglašava: „Nakon sporijeg ulaska u prvenstvo, napokon je sav naš rad došao na naplatu te smo kvalitetu naših predstava digli na višu razinu. Smatram kako naši rezultati još nisu mjerilo iz razloga što ova ekipa ima jako puno potencijala te mislim da možemo puno više s obzirom na prikazano.“

Sportski direktor Rudara Nedjeljko Josipović za klupsku TV izjavio je: „Korona kriza je iza nas, trenažni proces se odvija, ne baš normalno i mislim da će se to malo odraziti na nastavak prvenstva, ali igrači su počeli trenirati, a u subotu nas čeka Uljanik, istarski derbi i odlična momčad. Idemo odigrati dobru utakmicu“, kaže Josipović, a ofenzivac Gabriel Golja poručuje:

„Uljanik treba respektirati, dobra je ekipa, ali mi u Pulu idemo nastaviti pozitivni niz koji smo započeli prije svih dešavanja. Želimo se u Labin vratiti s tri boda“, završio je Golja.

Utakmicu sudi Kastavac Vedran Jelenčić, a pomagati će mu sa zastavicama Vrsaranin Hrvoje Mađarić i Riječanin Nenad Marušić. Sugrađanin potonjeg Antonio Melnjak je četvrti sudac, a delegat je Robert Jelić.

Updated: 06/11/2020 — 17:03